Siirt

HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

15:16 23 Ekim 2015
HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ:

"(Ankara'daki terör saldırısı) O insanlarımızın barış demekten başka bir suçu yoktu"

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "O insanlarımızın barış demekten başka bir suçu yoktu" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'e gelen Yüksekdağ, HDP Siirt milletvekilleri Kadri Yıldırım ve Hatice Seviptekin ile Ankara'daki terör saldırısında hayatını kaybeden TCDD Adana Müdürlüğü çalışanı Rıdvan Akgül'ün ailesine Kooperatif Mahallesi'ndeki evlerinde taziye ziyaretinde bulundu.

Yüksekdağ, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, yaşanan terör saldırısının çok büyük bir acı olduğunu söyledi.

Bu acının herkesin acısı olduğunu ifade eden Yüksekdağ, "O günden beri yüreğimize bir ateş, bir yangın düştü. İnşallah hep beraber geride kalanlar olarak onların acısını yaşayacağız" diye konuştu.

"O insanlarımızın barış demekten başka bir suçu yoktu. Türkiye'nin, dünyanın gözü önünde, Ankara'nın göbeğinde böyle büyük bir katliamı gerçekleştirenler, onlara o görevi verenler, bu halkın karşısında illa ki hesap verecekler" diyen Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı:

"Barışı katledeceklerini düşünüyorlar ama barış mücadelesi, halklarımızın özgürlük mücadelesi, onların anısına hürmeten bundan sonra çok daha güçlü sürecek. Kanları yerde kalmayacak. Rıdvan kardeşimizi de bütün canlarımızı da barış şehitlerimizi de onların davasıyla yaşatacağız. Onlar bir dava için yola çıktılar. Biz o davayı başarıya ulaştırdığımız müddetçe, onların anısını katledemezler. Mekanları cennet olsun. İnsanların nezdinde onların mekanı cennettir. Allah rahmet eylesin."

Baba Ekrem Akgül de evladını kaybetmekten duyduğu üzüntüyü anlatarak, bundan sonra hiç kimsenin evladını kaybetmesini istemediklerini aktardı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.