Siirt

Siirt Valiliği'nden yerel gazetelere denetim

17:56 07 Aralık 2015
Siirt Valiliği'nden yerel gazetelere denetim

Siirt Valiliği Basın Kontrol Kurulu Başkanlığı tarafından, il merkezinde yayın yapan günlük gazeteler ile Kurtalan ve Baykan ilçelerinde haftalık yayın yapan yerel gazeteler denetlendi.

Denetlemeye, Siirt Valiliği Basın ve Hakla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, İl Defterdarlığı Defterdarlık Uzmanı Adnan Kavurt ve Sonsöz Gazetesi Muhabiri Mehmet Niyazi Deniz katıldı.

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Şükrü Uras, yaptığı açıklamada, denetimlerde herhangi olumsuz bir duruma rastlamadıklarını söyledi.

Denetimlerdeki asıl amacın eksikliklerin tespit edilmesi ve yönetmeliklerle ilgili yeni bilgileri gazetecilere aktarmak olduğunu belirten Uras, denetleme sonuçlarının yazılı olarak Kaymakamlık ve gazetelere tebliğ edileceğini kaydetti.

Basın Kontrol Kurulu üyeleri, yaptıkları incelemeler sonucunda yerel gazetelerin yayın periyodu hakkında rapor düzenledi.

Raporda, gazete içeriği, haber, ilan, kategori, dizgi-baskı, personel, gazete arşivi, tutulması zorunlu defterler, fikir işçilerinin SSK primleri ve özlük hakları gibi konuların yanı sıra, gazetelerin eksiklikleri ve çalışan gazetecilerin sorunları ile sosyal güvencelerine ilişkin bilgiler yer aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.