Siirt

Cizre ve Silopili öğrenciler sınava Siirt'te girdi

15:04 02 Ocak 2016
Cizre ve Silopili öğrenciler sınava Siirt'te girdi

Terör olayları nedeniyle eğitim öğretimin aksadığı Cizre ve Silopi'den Açıköğretim Lisesi öğrencileri, sınavlara Siirt'te oluşturulan yedek sınıflarda alındı

Güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinden Açıköğretim Lisesi öğrencileri, sınavlarına Siirt'te girdi.

Terör olayları yüzünden eğitim ve öğretimin de aksadığı Cizre ve Silopi'de okullar teröristlerce kullanılamaz hale getirildiği için Açıköğretim Lisesi öğrencileri, Siirt'te hazırlanan yedek sınıflarda sınava alındı.

Siirt Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, komşu ilden gelen öğrencilerin bulunduğu bazı okulları gezerek sınavlarda başarılar diledi.

Suay, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletin tüm imkanlarını vatandaşlar için seferber ettiğini söyledi.

Cizre ve Silopi'nin yanı sıra, yolu kar yağışı nedeniyle kapanan Siirt'in Pervari ilçesine gidemeyen öğrencilerin hazırlanan yedek sınıflarda sınava alındığını belirten Suay, "Özellikle Cizre ve Silopi'den Siirt'e gelen öğrencileri eğitimlerinden mahrum bırakmama adına her türlü imkanı seferber ettik. Vatandaşlarımızın mağdur olmadan eğitim ve öğretimlerini sürdürmeleri için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" dedi.

Sınavların Siirt il merkezi ile Baykan ve Kurtalan ilçelerinde yapıldığı bilgisini veren Suay, yoğun kar nedeniyle köylerden okullara ya da ilçelere gidemeyenler olduğu için katılımın yüzde 50 civarında kaldığını sözlerine ekledi.

- İlçeye gidemedikleri için sınavlara giremediler

Sınav merkezi Kurtalan olan ve Siirt'te yaşayan bir grup Açıköğretim Lisesi öğrencisi, kar yağışı ve tipi nedeniyle bu ilçeye minibüs seferleri iptal edildiğinden sınavlara giremedi. 

Öğrenci Barış Söyler, "Ben ve yaklaşık 100 arkadaşımın sınav yeri, il merkezinden 35 kilometre uzaklıktaki Kurtalan ilçesi gösterilmiş. Araçlarımız kar altında kaldığı için kendi araçlarımızı çıkaramadık. Siirt-Kurtalan servisleri de çalışmayınca mağdur olduk" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.