Siirt

Sarıkamış şehitleri anılıyor

14:38 03 Ocak 2016
Sarıkamış şehitleri anılıyor

Siirt'te Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla anma programı gerçekleştirildi

 Sarıkamış Harekatı'nın 101. yılı dolayısıyla Siirt'te, Sarıkamış şehitlerini anma programı düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen etkinlik bir alışveriş merkezinde gerçekleştirildi.

Öğrenciler, Sarıkamış Harekatı'nda o günkü askerlerin giydikleri üniformalar ve bayraklarla programa katılanları karşıladı.

Anma etkinliğine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, Sarıkamış şehitlerini anlatan fotoğraf sergisinin açılışını yaptı.

Sergiyi gezen Tutulmaz ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra alışveriş merkezinde bulunan sinema salonuna geçerek Sarıkamış belgeseli ve Gençlik Şühedanın İzinde filmlerini öğrencilerle izledi.

Filmin ardında salondan çıkan vatandaşlara Sarıkamış'ta askerlerin çantalarında bulunan bir parça ekmek ve üzüm hoşafı ikram edildi.

 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İrfan Tekin, Sarıkamış şehitlerini anma etkinliği için bir araya geldiklerini söyledi.

 Siirt Valiliği ile organize edilen etkinlikte bu sene halkın duyarlığını artırmak için alışveriş merkezinde programı düzenlemeye karar verdiklerini belirten Tekin, "O dönemde askerlerimizin çantasında olan kumanyalar ne ise öğrencilerimiz, gelen misafirlere ikram etti. Amacımız da burada bir farkındalık yaratarak şehitlerimizi yad etmektir" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.