Siirt

Teröristlerin kurduğu barikatları belediye ekipleri kaldırdı

14:06 21 Ocak 2016
Teröristlerin kurduğu barikatları belediye ekipleri kaldırdı

Siirt’te terör örgütü PKK mensuplarının kurduğu barikatları valiliğin talimatıyla belediye ekipleri kaldırdı.

Kentte bir ihbarı değerlendiren güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen, 1 polis memurunun şehit düştüğü, 7 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonların ardından Ulus ve Sakarya mahallelerinde güvenlik güçlerinin geçişini engellemek için kurulan 10 ayrı barikat, Siirt Valiliğinin talimatı üzerine belediye ekiplerince kaldırıldı.

Teröristlerce kontak anahtarı alınarak Sakarya Mahallesi'ne barikat olarak bırakılan belediyeye ait iş makinesi de güvenlik güçlerince yapılan kontrolün ardından belediye garajına çekildi.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Şakir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenliği tehdit ettiği gerekçesiyle valilikten barikatların kaldırılması yönünde talimat geldiğini ifade ederek, bu kapsamda güvenlik güçleri ile koordineli şekilde barikatların temizlendiğini söyledi.

- "Şiddetin sivil alanlardan çekilmesi gerekir"

Barikatların kaldırılmasının ardından aralarında İnsan Hakları Derneği ve Tabipler Odasının yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla oluşturulan Barış Meclisi Platformuna üye bir grup, söz konusu mahallelerde incelemelerde bulundu.

Platform Başkanı Ekrem Bilek, yaptığı açıklamada, şiddetin ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek, "Biz sivil toplum kuruluşları ve barış inisiyatifi olarak barıştan vazgeçmiş değiliz. Biz barışın mutlaka bir gün bu topraklara geleceğine inanıyoruz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.