Siirt

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı

14:31 27 Ocak 2016
Siirt İl Koordinasyon Toplantısı

Siirt İl Koordinasyon Toplantısı Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında düzenlendi.

Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde yapılan toplantıda konuşan Siirt Valisi Tutulmaz, gerek terör olaylarının bölgede kendini yeniden hissettirmesi, gerekse kurumların çalışma sistemlerinden kaynaklanan bazı problemler dolayısıyla bekledikleri şekilde bir başarı elde edemediklerini düşündüğünü belirtti.

Projeler hakkında konuşan Vali Tutulmaz, "Geçen yıl 342 projemiz bulunmaktaydı bunun 157 projesi tamamlanmış, 111 proje yıllara sayılı olduğu için devam ediyor, 28 proje ihale aşamasında, 46 proje ise çeşitli nedenlerle başlanılamamış, bu 46 proje üzerinde biraz kafa yormamız gerekiyor" dedi.

Tutulmaz, ilgili birimlerin birbirine destek olması gerektiğini, bu problemlerin bir kısmının gecikmesinde de değişik kamu kurumlarının, öbür kurumun hizmetini sekteye uğratacak şekilde davranışlar içerisinde olduğu konusunda geçen yıla yönelik tespitlerinin bulunduğunu ve bu yıl bu sıkıntıların olmayacağını umduğunu kaydetti.

Kamu kurumlarının, öncelikle kendi işini yapacağını ve kendi işini yaparken de diğer kurumun çalışmalarına engel olmayacak şekilde davranması gerektiğini dile getiren Vali Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Bu projelerin bir kısmının gecikmesinde tabi birde karayolları projelerinde ağırlıklı olarak vatandaşlarımızın engelleri var. İnşallah bu yıl bir kısmını çözmüş olacağız. Öyle ümit ediyorum."

Toplantı, kurum amirlerinin yatırım ve projelerinin sunumları ardından sona erdi.

Toplantıya, kaymakamlar, belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.