Siirt

Siirt'te terör mağdurlarına adak eti dağıtıldı

13:21 19 Şubat 2016
Siirt'te terör mağdurlarına adak eti dağıtıldı

Siirt'te, Cizre ve Silopi ilçelerindeki terör olayları nedeniyle göç ederek kente yerleşen terör mağduru ailelere adak eti dağıtıldı.

Gönül Elçileri Derneği (Gönül Der) Başkanı Murat Coşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede yaşanan terör olayları nedeniyle mağdur olan aile ve Suriyeli vatandaşlara kestikleri adakların etlerini dağıttıkları söyledi.

Gönül Der olarak terör mağduru ve sığınmacı aileler için "Ensar ve Muhacir Kardeşliği" kampanyasının sürdüğünü belirten Coşar, şöyle konuştu:

"Derneğimize bağışlanan adak, sadaka, hakikat kurbanları kesiyoruz. En son hayırsever vatandaşlarımız tarafından derneğimize ülkenin birlik ve beraberliğin tecelli etmesi, bölgedeki olayların son bulması niyetiyle hayırseverler tarafından adanan 6 kurbanın eti 63 aileye dağıtıldı. İnşallah bu güzel niyetle kesilen adakları duaları yerine gelir. Bilindiği üzere Suriye, Cizre, Silopi gibi bölgelerde Türkiye dışından ve Türkiye'nin içinden bir sürü göç adlık. Bir sürü mazlum kardeşimiz oldu. Biz şuan aslında içimizde bir Çanakkale'yi yaşıyoruz. Bir yanımız Cizre, bir yanımız Suriye, bir yanımız Halep, bir yanımız Eruh, bir yanımız Silopi, şuan da ümmet kan ağlıyor."

Bölgede yaşanan terör olaylarından mağdur olan ailelerin acılarına bir nebzede olsa derman olmaya çalıştıklarını ifade eden Coşar, "Cizre'den gelen aileleri tek tek ziyaret ederek hazırladığımız et poşetlerini dağıtıyoruz. Biz de, bu acıyı dindirmek için 20 kişiden oluşan bir ailemizin kapısını çaldık bağışlanan kurbanlardan bir tanesini verdik. Halkımıza aracılık yapıyoruz, köprü oluyoruz, olmaya da inşallah devam edeceğiz, temennimiz bu acıların son bulması yoksa bizimkisi pansuman" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.