Siirt

Siirt Valisi Tutulmaz:

16:25 04 Mart 2016
Siirt Valisi Tutulmaz:

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, ataması yapılan öğretmenlerin, göreve başlama imzasını attıkları günden itibaren sorumluluk sahibi olduklarını belirtti.

Siirt Valisi Tutulmaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Siirt Kültür Merkezi'nde "Aday Öğretmen Yetiştirme Süreci"yle ilgili düzenlenen toplantıda konuştu.

Tutulmaz, devlet memuriyetinin hakları olan ve aynı zamanda da yükümlülükleri de olan bir görev olduğunu söyledi.

Devlet memuriyetine giren insanların her türlü şarta hazır olduğunu ifade eden Tutulmaz, "Öğretmen, devlet memurudur ve sorumlulukları vardır. Ancak öğretmenin öğretmenlikten gelen sorumlulukları da vardır. Başka bir meslekte bu aranmayabilir ama öğretmende bunları aramamız gerekiyor, toplum da bunları sizlerden bekliyor. Bunun bilincinde olmanız gerekiyor. Ataması yapılan öğretmenler göreve başlama imzasını attığı günden itibaren sorumluluk sahibidir" diye konuştu.

Tutulmaz, öğretmenlerin mesleklerini sevmesi ve bunun yanında bu mesleğin sorumluluklarını da yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.

"Her şeyin karşılığı muhakkak vardır. İyilik yaptıysanız da karşılığı vardır, kötülük yaptıysanız da karşılığı vardır. Bu kurallar, 1-2 günde oluşmuş kurallar değildir" diyen Tutulmaz, bu kuralların binlerce yıllık tecrübelerin damıtılarak bugünlere kadar gelmesiyle oluştuğunu ifade etti.

Ataması yapılan öğretmenlerin öğrencilik yıllarının geride kaldığını aktaran Tutulmaz, "Her gün başınızda amirin sıkıntısıyla karşı karşıya gelmeyin. Devlet hayatında, 'Öğrencilik yıllarında siz şunu yaptınız, şu protestoyu yaptınız, şurada bulundunuz' demiyor dikkatinizi çekiyorsa. Beyaz bir sayfa açıyor, 'Bundan sonra benim kurallarıma uyacaksınız' diyor. Öğretmenlik başka mesleklere benzemiyor. Başka mesleklerde vatandaş zorlayabiliyor, denetleyebiliyor. Ama öğretmende denetleyebilecek bir şey yok. Öğrenci var ve öğrenci size emanet edilmiş. Bu öğrenci ile aranızdaki ilişkiler vicdanınızla çok uyumlu olmazı lazım." ifadelerini kullandı.

Tutulmaz, öğretmenlik mesleğinin çok kutsal bir meslek olduğunu, göreve yeni başlayan öğretmenlerin bu başlama heyecanının aynı kararlılıkla devam etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fethi Suay ise, aday öğretmenlerin ilk tercih yerlerinde adaylık sürecine başladıklarını kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.