Siirt

Siirt'te, "Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası" etkinlikleri

17:38 05 Mart 2016
Siirt'te, "Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası" etkinlikleri

AFAD ekibi tarafından kentteki bir alışveriş merkezinde açılan sergide, broşür dağıtılarak, vatandaşlar afetlerle ilgili bilgilendirildi ve sergide arama kurtarma malzemeleri tanıtıldı.

Siirt'te, Acil ve Afet Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından "Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası" etkinlikleri kapsamında sergi açıldı.

Sergiye katılan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, yaptığı açıklamada, daha önce haftanın "Sivil Savunma Haftası" olarak kutlandığını, şimdi afetlerle mücadeleyi ön plana çıkaracak etkinliklerle kutlandığını belirtti.

Siirt ve Türkiye'nin afet açısından riskli bölge olduğunu anımsatan Vali Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Coğrafyamızda geçmişte büyük depremler olmuştur. Yakın illerimizde de deprem olmuştur. Bu tür deprem ve afetlere karşı hazırlıklı olmamız lazım. Bu hazırlıklara karşı öncelikli binalarımız sağlam olması lazım. İnsanlarımızın bu bilinçte olması lazım, en son bir afet olduğunda buna müdahaleyi etmek oluyor. AFAD il müdürlüğümüzün alet ve edevatın ve insan gücünün bir sıkıntıda müdahale edebilecek altyapısı mevcuttur. Ülkemizde bu alt yapının güçlenmesi yönünde çalışmalar devam etmektedir. Dileğimiz Allah'tan Afet yaşamayalım bu arkadaşlara da muhtaç olmayalım Allah onları da başımızdan eksik etmesin."

AFAD ve Kızılay'ın iş birliğiyle bir haftadır süren etkinliklerin son bölümünün yapıldığını aktaran Tutulmaz, Kızılay'ın kan alma etkinliği ve ayrıca AFAD İl Müdürlüğünün araç gereçlerinin tanıtılması ve resim sergisinde dereceye giren resimlerin sergilenmesi ile ilgili etkinlikle bir araya geldiklerini söyledi.

AFAD İl Müdürü Cahit Akkoyun, sergi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Yapılan etkinlikler kapsamında Kızılay da, kan bağışı etkinliği düzenledi.

Etkiliğe, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Kızılay Şube Müdürü Yener Tanık ve çok sayıda öğrenci katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.