Siirt

Siirt’te "Kadın Olmak" konferansı

10:21 10 Mart 2016
Siirt’te "Kadın Olmak" konferansı

Siirt'te, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Siirt Şubesi tarafından "Kadın Olmak" konferansı düzenlendi.

TÜRGEV Siirt Emine Erdoğan Ortaöğretim Kız Yurdu konferans salonunda düzenlenen konferansa katılan Siirt’teki STK ve vakıf temsilcileri, kadınlara yönelik yürüttükleri çalışmaları anlattı.

Yurt öğrencileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan Yurt Müdürü Birsen Gözlü, kendi ayakları üzerinde duran, vatanına ve milletine bağlı bireyler yetiştirmekle kendilerini mükellef hissettiklerini söyledi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Temiz ise, AK Parti'nin kadınlara yönelik yaptığı çalışmalar ve kadınlara tanınan hakları anlattı.

"Tek gayemiz bütün kadınların daha iyi şartlarda yaşamasıdır" diyen Temiz, şöyle konuştu:

"Siirt'te ulaşmadığımız kadın, çalmadığımız kapı kalmadı. Bütün bunları kadınların daha iyi şartlarda yaşaması için yapıyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarımız, çeşitli etkinliklerle nasıl bir dünya istediklerini, haklarını, hayallerini, özlemlerini dile getiriyor. AK Parti Kadın Kolları olarak bizler de diyoruz ki, 'hakkın nuru olan kadın, insanlığın toprağıdır', nesillerin devamını sağlayan, eğiten, koruyan kadınlarımız, değişen zamanın ruhuna uygun olarak modern hayatın getirdiği yeni şartlarda da dünyaya yön vermeye devam etmektedir. Biz kadınlar, cinsel kimliklerimizin ötesinde insan olarak, diğer tüm özelliklerinden bağımsız bireyler olarak, kendi ayakları üzerinde durabileceğimizi biliyoruz. Bizler, kadının metalaştırılmadan, istismar edilmeden, kendi kişiliğimizle, kimliğimizle, inancımızla, değerlerimizle hak ettiğimiz yeri alabileceğimizi biliyoruz."

İHH İnsani Yardım Derneği Siirt İl Kadın Kolları Başkanı Fatma Erdemci ise, İHH olarak Siirt'te gerek ortaöğretim gerekse üniversiteli kızlar için okuma programları, tiyatro, kermes gibi birçok aktivite yaptıklarını belirtti.

Davet ve Kardeşlik Vakfı temsilcisi Hatice Sevinçer de, yaptıkları çalışmalara okul öncesi oyun gurubu ile başladıklarını, üniversitede kurdukları kulüplerle özellikle dışarıdan gelen kız öğrencileri elinden tuttuklarını kaydetti.

İlim Yayma Cemiyeti’nden Bulgaz da, öğrencilere sosyal anlamda verdikleri destekten bahsetti.

Programda konuşan İlim Yayma Cemiyeti Temsilcisi Mutlu Bulgaz, "Burada üniversiteye yönelik yurtlarımızda kız öğrencilere barınma hizmetinin yanında onların sosyal hayatlarına katkıda da bulunuyoruz dedi.

Ensar Vakfı adına konuşan Zekiye Bildik, Siirt Üniversitesi’ndeki yapılanmalarından ve öğrencilere yönelik yaptıkları çalışmalardan bahsetti.

Konferans, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Konferansa, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.