Siirt

Kendisi başardı, sırada diğer kız çocukları var

11:51 10 Mart 2016
Kendisi başardı, sırada diğer kız çocukları var

FECRİ BARLIK - Siirt'te engellere rağmen gösterdiği büyük azim sonucu öğretmen olan 32 yaşındaki Aynur öğretmen, okula devam edemeyen kız çocuklarına hem örnek hem yardımcı oluyor.

Eruh'ta memur baba ile ev hanımı bir annenin 3'ü erkek 9 çocuğundan biri olan Batur, Eruh Cumhuriyet İlkokulundan mezun olduktan sonra başörtü yasağı nedeniyle çok sevdiği okuluna devam edemedi. Başörtüsünü çıkarıp eğitime devam etmeyi kabul etmeyen Aynur Batur, yaklaşık 9 yıl okuldan uzak kaldı.

Batur, bu süreçte kitap okuma alışkanlığını sürdürürken, orta ve lise eğitimini yaygın eğitim ile tamamlamayıp öğretmen olmaya karar verdi. Bu amaçla açıktan okuduğu orta ve liseyi süresinde bitirdi.

- Üniversiteyi üçüncülükle tamamladı

Açık lise mezunu olduğu için üniversite sınavında başarılı olamamaktan korkan ancak ağabeyinin verdiği destek ile sınava hazırlanan Batur, sınav sonucunda Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazanarak, hayalini kurduğu öğretmenliğin yolunu açtı.

Batur, üniversite sınavında istediği bölümü kazanmanın kendisine mutluluğun yanı sıra güven de kazandırdığını ifade ederek, "Üniversiteyi üçüncülük ile tamamladım. KPSS'yi de ilk girişte kazandım. Yaklaşık 25 bin aday arasından 148'inci olup, öğretmen olarak atandım" dedi.

Geçen yıl sosyal bilgiler öğretmeni olarak atandığı Siirt Orgeneral Salih Omurtak Ortaokulunda görev yapan Batur, hayat hikayesinin kız öğrencilere ilham kaynağı olması için Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen "Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Projesi''nde de görev aldı.

- Okuma aşkı engel tanımadı

Öğretmen Batur, okumayı çok sevdiğini, ilkokuldan sonra başörtü yasağı yüzünden eğitimine devam edemediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Herkes eşit şekilde okuma hakkına sahiptir. Kız çocuklarının okula devam etmesi için elimden gelen bütün gayreti göstereceğim.Projede rol model olarak seçilmenin ve kız çocuklarının okuması için oluşturulan ekibin içerisinde yer almanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Hiçbir şey okuma aşkımın önüne geçemedi. Azimli olunca her sorun aşılır. Ev ev dolaşıp kız çocuklarının okula devamını sağlamaya çalışıyorum."

- "Aynur öğretmeni rol model seçtik"

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Şahin, Siirt'in de aralarında bulunduğu 15 pilot ilde uygulanan proje ile çeşitli nedenlerle eğitimini yarıda bırakan, bırakma eğilimi olan veya bunu yapmaya zorlanan kız çocuklarına ulaştıklarını söyledi.

Kız çocuklarının okula devamının önündeki engelleri kaldırmak için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Şahin, "İlimizde yaptığımız çeşitli çalıştaylardan sonra proje kapsamında ev ziyaretleri, okul bilgilendirmeleri ve anketler yoluyla ikna ve destek çalışmalarımızı başlattık. Okul hayatıyla örnek alınabilecek isimler arasında bulunan Aynur öğretmen rol model seçtik" dedi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.