Siirt

Prof. Dr. Sırma, Fransa gezisi izlenimlerini öğrencilerle paylaştı

15:11 12 Mart 2016
Prof. Dr. Sırma, Fransa gezisi izlenimlerini öğrencilerle paylaştı

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma, bugün kalkınmış olan ülkelerin, bir çok yeniliği Müslümanlar'dan öğrendiğini söyledi.

Kezer Kampüsü'nde düzenlenen konferansta konuşan Prof. Dr. Sırma, Fransa'ya yaptığı gezi izlenimlerini öğrencilerle paylaştı.

Sırma, Avrupa’daki sarayların hiç birinde tuvalet bulunmadığını ve Avrupa'da ilk tuvaletin Fatih Sultan Mehmed'in oğlu Şehzade Cem’in kaldığı zindana yapılan alaturka tuvalet olduğunu belirtti.

"Adeta kültürümüzü yıkmaya, yok etmeye çalışıyoruz. Avrupalılar ise, kültürlerine sahip çıkıyorlar" diyen Sırma, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda şehirlerini de koruyorlar. Bir bakıyorsunuz;150- 200 yıllık sokaklar olduğu gibi korunmuş. Ülkemizde ise böyle bir şeye rastlayamıyorsunuz. Kültürel açıdan taşıdığı değere bakmadan çok kısa sürede değişime gidiyoruz. Gerçi ülkemizin bazı yörelerinde buna ilişkin güzel örnekler de var. Bazı yerleşim birimlerinde korunan kentler bulunuyor. Ama genel olarak baktığımızda evlerimizi, sokaklarımızı koruyamıyoruz. Örneğin güzelim o cas evlerimiz vardı. Sağlıklı konforlu ve güzel evlerdi. Onları devam ettiremediğimiz gibi, mevcutlarını da koruyamadık. Çok kısa sürede, o bembeyaz sağlıklı evlerimizi yok etmeyi başardık."

Müslümanlığın hızla geliştiğini belirten Prof. Dr. Sırma, İslam alemindeki ahlaki yozlaşmaya da dikkat çekti.

Konferansa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Galip Bakır, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemaleddin Erdemci, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fadıl Aygan, öğretim üyeleri, AK Parti Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.