Siirt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

14:38 17 Mart 2016
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Çanakkale Savaşı'nın, vatan ve istiklal aşkıyla verilen bu mücadelenin en müstesna ve destansı örneklerinden birisi olduğunu belirtti.

Vali Tutulmaz, yayımladığı mesajda, vatanı, milleti ve inancı uğruna şehit olma arzusuyla ülkenin dört bir yanından gelerek, Çanakkale’de toplanan vatan evlatlarının bütün imkansızlıklara rağmen verdikleri zorlu mücadele ile işgal kuvvetlerine geçit vermediğini ve bu eşsiz mücadelenin "Çanakkale Geçilmez" sözü ile tarihe nakşedildiğini kaydetti.

Çanakkale Zaferi, kahraman askerlerin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık abidesi olduğunu ifade eden Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve ilgiyi, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. Dün Çanakkale’de, Milli Mücadele’de ve görev aldığı her yerde vatanın müdafaası uğruna şehadete ulaşan veya gazi olan evlatlarımız, bugün de bin yıldır barış ve kardeşlik içerisinde yaşadığımız aziz vatanımızı bölmek, birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik hukukumuzu ortadan kaldırmak için fırsat kollayanlara karşı yine aynı azim ve fedakarlıkla mücadele etmektedir. Zaferin 101. yıldönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha saygı, şükran ve minnetle anıyor, Yüce Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhları şad olsun."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.