Siirt

Yaşlılara Saygı Haftası

11:51 22 Mart 2016
Yaşlılara Saygı Haftası

Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Naci Özay, İslam dininin yaşlılara hak ettikleri saygının gösterilmesi gerektiğini vurguladığını söyledi.

Özay, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla AA muhabirine yaptığı açıklamada, gençlere ve yetişkinlere yaşlanma döneminin gelişim özellikleri konusunda bilgilenmelerine imkan sağlanmasına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Kur'an-ı Kerim'de Rum Suresi'nin 54. ayetinde, "Sizi güçsüz yaratan, sonra güçsüzlüğün ardından kuvvet veren ve sonra kuvvetin ardından güçsüzlük ve ihtiyarlık veren Allah'tır. O dilediğini yapar" denildiğini aktaran Özay, yaşlılığın, insan hayatının doğal bir parçası olduğunu ifade etti.

Vücudun zayıflanmasına karşın yaşlılıkta dini ve ruhani hayatta canlanmanın ortaya çıkmasının önünde hiçbir engelin bulunmadığına dikkati çeken Özay, şöyle konuştu:

"Hatta yaşlılık bireyin, aşkın olanla kendi arasındaki kapıyı açık tutması gerektiğini fark ettiği bir dönem olması hasebiyle ruhani açıdan verimli bir dönem olabilir. Yaşlanma sonucu ortaya çıkan birtakım problemlerle karşılaşan bireylere toplum tarafından saygı ve itibar gösterilmesi, yaşlıların sorunlarıyla onurlu bir şekilde başa çıkmalarına imkan sağlayacaktır. Bu açıdan İslam dini yaşlılara nasıl muamele edileceği konusunda ahlaki zorunluluk getirmektedir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.