Siirt

Vali Tutulmaz, Siirt Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu

10:47 24 Mart 2016
Vali Tutulmaz, Siirt Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Siirt Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu.

Siirt Valisi Tutulmaz, Kezer Çayı üst kısmında kurulan Kent Ormanı'nda incelemelerde bulunarak, burada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Orman İşletme Müdürü Necat Seyhan ve diğer yetkililerden bilgi alan Vali Tutulmaz, Kent Ormanı içinde yapımı devam eden kır lokantası, idari hizmet binası, büfeler ve diğer sosyal donatıları gezdi.

Kent Ormanı'nda yapılan ağaçlandırma programı kapsamında Vali Tutulmaz, Orman çalışanları ile birlikte çam fidanlarını toprakla buluşturarak, can suyu verdi.

İl genelinde yapılan ağaçlandırma çalışmaları hakkında bilgi veren Orman İşletme Müdürü Necat Seyhan, 14 hektarlık alan üzerinde kurulan Kent Ormanı'nda birçok sosyal donatıların inşa edildiğini, ağaçlandırma, peyzaj ve çevre düzenleme çalışmalarının yapıldığını belirtti.

Seyhan, Kent Ormanı'nın özel sektör tarafından işletilmesi amacıyla 1 Nisan 2016 tarihinde ihale edileceğini söyledi.

Bu yıl Kent Ormanı'nda 2 bin 320 adet fidanın dikiminin gerçekleştirildiğini dile getiren Seyhan, bu yıl il ve ilçelerde "Gelir Getirici Tür Ağaçlandırma" programı kapsamında 550 hektar alan üzerinde 250 bin adet fıstık fidanının dikileceğini kaydetti.

Vali Tutulmaz’ın incelemelerine, Vali Yardımcısı Bünyamin Kuş eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.