Siirt

Siirt'te "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" semineri

13:50 31 Mart 2016
Siirt'te "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi" semineri

Siirt Toplum Sağlığı Merkezince köy okulu öğrencilerine yönelik "Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)" semineri düzenlendi.

Merkeze bağlı Meydandere Şehit Selahattin Eşin Ortaokulu'nda düzenlenen seminerde konuşan görevli Hemşire Nevin Bülbül, hastalıktan korunma ve alınması gereken tedbirler hakkında bilgi verdi.

KKKA'nın, kenedeki mikropların sebep olduğu ölümle de sonuçlanabilen bir hastalık olduğunu belirten Bülbül, şunları kaydetti:

"Hayvan barınaklarına, kırsal alanlara, orman kenarı ve tarım arazileri ile bu gibi yerlere gidenler mümkün olduğunca vücutta açık kısım kalmamasına özen göstermeli kenelerin daha kolay fark edilmesi nedeniyle açık renkli elbiseleri giymeyi tercih etmelidir. Kenelerin vücuda girebileceği yerlerin kapatılması gerekmektedir. Bağ, bahçe, tarla, ahır, orman, orman kenarı tarım arazisi gibi yerlerde oturacağınız yere açık renkli örtü serin. Hayvanların üzerindeki keneye, hayvanların kan ve idrarına çıplak elle dokunmayın."

Bülbül, vücuda tutunan kenenin çıplak elle dokunmadan çıkarılması ve en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini bildirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.