Siirt

Anadolu Ajansı 96 yaşında

15:32 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

Ülkelerindeki iç savaştan aileleriyle kaçarak Siirt'e sığınan Suriyeli öğretmen ve öğrenciler, Anadolu Ajansı'nın (AA) 96. kuruluş yıl dönümünü kutladı.

14 Eylül Geçici Eğitim Merkezi Müdürü ve Arapça öğretmeni Suriyeli Hammud Elmatar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 öğretmenin görev yaptığı merkezde 120 Suriyeli öğrenciye ülkelerindeki dil ve müfredata uygun şekilde eğitim verildiğini söyledi.

Öğrencileriyle AA'nın kuruluş yıl dönümü dolayısıyla üzerinde AA logosunun yer aldığı pastadaki mumları üfleyerek söndüren Elmatar, medyanın önemli bir güç olduğunu, bu anlamda mağdur ve mazlum Suriye halkının sesinin duyurulmasında AA'nın önemli görevler üstlendiğini ifade etti.

AA'nın Suriye'deki iç savaşı yakından takip ettiğini belirten getiren Elmatar, şunları dile getirdi:

"Suriye'deki savaş ortamını AA gündeme taşımaktadır. Hem Suriye içerisinde hem hudutta hem Türkiye'ye sığınan savaş mağdurlarının haberlerini yaymakta ve bizi gündemde tutmaktadır. Bizlerin yaşam hikayelerini, yaşadığımız acıları, düştüğümüz durumu dünyaya duyuruyor."

- "AA şimdi de Suriye'nin kurtuluş mücadelesini dünyaya duyuruyor"

AA'nın 6 Nisan 1920'de Kurtuluş Savaşı hakkındaki haberleri duyurmak amacıyla kurulduğunu anımsatan Elmatar, o dönemde çok zor fakat önemli bir görevi üstlendiğini vurguladı.

Elmatar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AA, sadece Türkiye'ye hizmet etmiyor. Bölgede ve dünyada olup bitenleri en hızlı ve en doğru şekilde aktarıyor. Kurtuluş Savaşı'nda Türk halkının hem ülke hem de dünyadan haberdar olmasını sağlayan AA, şimdi de Suriye'nin kurtuluş mücadelesini dünyaya duyuruyor ve halkın yaşadığı mağduriyeti gözler önüne seriyor. Dünya ülkeleri ve halklarının selameti açısından böyle ajansların ve medya kuruluşlarının sayısının artması gerekiyor."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.