Siirt

Dünya Parkinson Günü

09:36 11 Nisan 2016
Dünya Parkinson Günü

Siirt Halk Sağlığı Müdürü Bahadır Özdemir, parkinson hastalığını hafifletme konusunda etkili olan çeşitli tedavilerin bulunduğunu bildirdi.

Özdemir, 11 Nisan Dünya Parkinson Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, başlangıcında tek taraflı belirtiler görülen hastalığın daha sonra bu bütün vücuda yayıldığını söyledi.

Parkinson hastalarında tıbbi tedavinin yanında egzersizlerin de önemli olduğuna dikkati çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Fiziksel olarak zinde olan hastaların uzun hastalık seyriyle daha iyi başa çıktıkları belirlenmiştir. Parkinson hastalığının uzun süreli, yavaş ilerleyici bir hastalık olması nedeniyle, tedavisinde hastanın ve ailesinin hekimle uzun yıllar iş birliği yapması gerekmektedir. Beraberce gösterilecek çaba hem hastanın kendisini rahatsız eden belirtilerin kontrolünü, hem de hastanın daha iyi bir yaşam düzeyine kavuşmasını sağlayacaktır. Söz konusu hastalığı hafifletme konusunda etkili olan çeşitli tedaviler mevcuttur. Bu nedenle belirtiler ve erken tedavi hakkında bilinçlendirme son derece önemlidir."

Özdemir, erken tedavi için hastalığın ilk belirtilerinin fark edildiği andan itibaren sağlık kuruluşlarına başvurmanın önemli olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.