Siirt

Botan Vadisi'ne doğa yürüyüşü

17:14 14 Nisan 2016
Botan Vadisi'ne doğa yürüyüşü

Siirt’te 40. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında, Botan Vadisi'nde tarihi 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü düzenlenecek.

Siirt valiliğinden yapılan açıklamada, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde düzenlenecek olan Turizm Haftası kutlamaları kapsamında, 17 Nisan Pazar günü Botan Vadisi'ni Siirt'e bağlayan yol olarak bilinen tarihi Akabe yolunda doğa yürüyüşü düzenleneceği kaydedildi.

Açıklamada, Kentteki E tipi Kapalı Cezaevi civarlarında bulunan Deyr Yolu'nda yürüyüş başlanıp, 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nun geçilmesinin ardından, Yerlibahçe köyü sınırları içinde yer alan Asma Köprü'nün bulunduğu Botan çayı kenarında son bulacağı belirtildi.

- Tarihi Siirt Akabe yolu

Dünyada 3 tane olan Akabe'nin bir tanesi Suudi Arabistan yarımadasında Peygamber Efendimizin de hayatında geçen "Akabe Biatı" olarak bilinen yer olup, diğeri Hindistan yarımadasındadır.

Siirt Akabesi ise Milattan Önce 3 bin 500 yıllarında burada hüküm süren Asurlular tarafından yapıldı. Siirt Akabesi, Siirt ve Doğu Anadolu'yu Mezopotamya ve Suudi Arabistan yarımadasına bağlayan önemli geçitlerden birisi olarak bilinir.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.