Siirt

Ot yiyerek hayatta kaldı

16:51 20 Nisan 2016
Ot yiyerek hayatta kaldı

Siirt'in Pervari ilçesinde 12 gün önce kaybolan 11 yaşındaki zihinsel engelli çocuk, köyünden 50 kilometre uzaklıkta bulundu.

İlçeye bağlı Palamutlu köyünde ikamet eden Tahir Demirtaş, 12 gün önce zihinsel engeli olan 11 yaşındaki kızı Halime Demirtaş'tan evden çıktıktan sonra bir daha haber alamamaları üzerine durumu jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine Siirt Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü (AFAD), jandarma ve geçici köy korucularının katılımıyla gerçekleştirilen arama çalışmalarında ulaşılamayan Demirtaş, köyünden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Alkumru köyü Kargacık mevkisinde vatandaşlar tarafından baygın halde bulundu.

Olay yerine giden AFAD ve sağlık ekiplerince kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Demirtaş, sağlık kontrolünün ardından ailesine teslim edildi.

Kızının bulunmasında büyük mutluluk duyduğunu anlatan Tahir Demirtaş, AA muhabirine Kürtçe yaptığı açıklamada, kızının 12 gündür ot yiyerek hayatta kaldığını belirterek, "Bugün köylüler bulmuş ve hastaneye kaldırmışlar. 2 gün kayıp olmasına rağmen sağlık durumu gayet iyi." dedi.

- "Ot yiyerek hayatta kaldığını düşünüyoruz"

AFAD İl Şube Müdürü Cahit Akkoyun ise kaybolan kız çocuğun bulunması için tüm imkanları seferber ettiklerini söyledi.

Arama çalışmalarında bulunamayan kızın bugün vatandaşlar tarafından Alkumru köyü yakınlarında bulunduğunu dile getiren Akkoyun, "Çok şükür sağlık durumu gayet iyi olan kız çocuğumuzun bu süre içerisinde yabani otlar yiyerek hayatta kaldığını düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.