Siirt

Cansuyu Derneği'nden Afrika'ya cami

17:47 20 Nisan 2016
Cansuyu Derneği'nden Afrika'ya cami

Cansuyu Derneği tarafından Afrika'nın en fakir ülkelerinden Fildişi Sahili Cumhuriyeti'nde ordudaki Müslüman askerlerin talepleri doğrultusunda yapımına başlanan caminin ramazan ayına kadar yetiştirilmesi bekleniyor.

Caminin inşaat çalışmalarını yürüten Cansuyu Derneği İzmir Temsilcisi Ahmet Yorulmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslüman askerlerin talebi doğrultusunda başlanan caminin önümüzdeki ay tamamlanacağını söyledi.

Yorulmaz, 510 metrekare alan üzerinde inşa edilen caminin Türkiye'deki hayırseverlerin bağışlarıyla yaptırıldığını anımsatarak, "Camimizi ramazan ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Camide kütüphane, abdesthane, imam odası gibi birçok özellik bulunacak. Bu cami Fildişi Sahili Devleti Deniz Kuvvetleri Komutanlığında bir ilk olacak. Bu açıdan çok önemlidir. Buradaki askerler namazlarını kılacak yer bulamıyordu. Hristiyan askerler ibadetlerini konferans salonunda yapıyordu ama Müslüman askerler ciddi sıkıntı çekiyordu." ifadelerini kullandı.

- Bir okul ve bir cami daha yapılacak

Fildişi Sahili'nde 12 derslikli bir okul da yapacaklarını aktaran Yorulmaz, "Karhogo ilinde 3 bin 600 metrekare büyüklüğünde bir de okul yapacağız inşallah. Yine aynı bölgede bulunan ve Müslümanların ibadetlerini yapmak için 3 kilometre yürümek zorunda oldukları bir alanda da yine bir cami için yetkililerden izin almaya çalışıyoruz. Bu bölgelerde kalıcı eserlerin yapılabilmesi ve kardeşlerimizin yıllardır hayallerini kurduğu eserlere kavuşmaları için her türlü desteğe ihtiyaç duyuyoruz. Afrika'nın birçok ülkesinde bu tür inşaatlar yapıyoruz ve yapmaya devam ediyoruz. Bu noktada desteklerini esirgemeyen hayırsever vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.