Siirt

Vali Tutulmaz, güneş enerji santralini inceledi

11:46 28 Nisan 2016
Vali Tutulmaz, güneş enerji santralini inceledi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, merkeze bağlı Halanze Mahallesi'nde güneş enerjisiyle elektrik üreten sistemi inceledi.

Tutulmaz, yaptığı açıklamada, Siirt'te özel sektör tarafından hayata geçirilen projenin, model uygulama niteliğinde olduğunu söyledi.

Tutulmaz, "İlimiz ve bölgemizde yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik farkındalığın oluşmasına büyük katkı yapacağını beklediğimiz güneş enerji santralinin, ilimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Güneş enerjisi yatırımları açısından önemli konuma sahip ilimizde, yapılabilecek yatırım bölgelerinin tespitini yapmak üzere Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ile çalışmalarımızı da başlatmış bulunmaktayız." diye konuştu.

Güneş enerji santraliyle ilgili bilgi veren firma sahibi Metin Lebit, santral için 4 bin metrekarelik alana 800 güneş enerji panelinin kurularak, enerji üretimine geçildiğini belitti.

Lebit, santralde günde 1.6 mw elektrik enerji üretildiğini kaydederek, şunları söyledi:

"GES’in panelleri yurt içinden, invertörler ise yurt dışından getirildi. Devletimizin sağladığı teşvik ile KDV ve Gümrük vergisinden muaf tutulduk. GES'te üretilen enerjiyi, TEİAŞ'ın enerji hatlarına veriyoruz. Hedefimiz, tesisimizdeki enerji üretimine yeni paneller ilave ederek, enerji üretimini iki katına çıkarmaktır."

Genç girişimci Lebit'i kutlayan Tutulmaz, daha sonra santrali gezdi.

Vali Tutulmaz'a, Vali Yardımcısı Ceyhun Dilşad Taşkın, Tillo Kaymakamı Yunus Koç ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.