Siirt

Siirt'teki kriz merkezinden 20 bin terör mağduruna yardım

11:20 09 Haziran 2016
Siirt'teki kriz merkezinden 20 bin terör mağduruna yardım

ZEKERİYA GÜNEŞ - Türk Kızılayı tarafından Siirt'te oluşturulan kriz merkezinden 4 ayda 20 bin terör mağduruna yardım gönderildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için harekete geçen Türk Kızılayı, Siirt'te 4 ay önce kriz merkezi kurdu.

Kriz merkezine tırlarla getirilen, giyim, gıda ve benzeri ihtiyaçların bulunduğu yardımlar, depolara yerleştirildi.

Yaklaşık 10 bin kişinin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlanan lojistik merkezden, 4 ayda 20 bin terör mağduruna yardım gönderildi.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi Başkanı ve kriz merkezi sorumlusu Yener Tanık, AA muhabirine, lojistik merkezle terör mağdurlarına destek sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Merkezde Ankara'dan gelen profesyonel ekiplerin görev yaptığını bildiren Tanık, vatandaşlara, ihtiyaçlarına göre gıda, kavurma, battaniye, giyim ve ayakkabı gibi yardımlar ulaştırdıklarını belirtti.

Tanık, "Bölgede nerede insani yardıma ihtiyaç varsa, oraya yardım ulaştırıyoruz. Hakkari, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt gibi çok sayıda ilde terör mağduru vatandaşlarımızı yalnız bırakmamaya, bir nebze de olsa yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

- "Malzemeler bölge esnafından alınıyor"

Merkezden bugüne kadar 20 bin aileye yardım gönderildiğini dile getiren Tanık, "Ailelerin tüm ihtiyaçlarını karşılayamasak da terör mağdurlarına yalnız olmadıklarını göstermek istiyoruz." dedi.

Türk Kızılayı Genel Merkezinin, bölge ekonomisine katkı sağlaması amacıyla, dağıtılan yardım malzemelerinin yerel esnaftan alınması konusunda hassas davrandığını vurgulayan Tanık, yaraları sarılıncaya kadar terör mağdurlarının yanında olmayı sürdüreceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.