Siirt

Terör mağdurları için gıda bankası kuruldu

14:59 09 Haziran 2016
Terör mağdurları için gıda bankası kuruldu

Şırnak'taki terör olaylarından olumsuz etkilendikleri için Siirt'teki yakınların yanına sığınan vatandaşlar için Mustazaflar Cemiyeti Siirt Şubesi tarafından gıda bankası kuruldu.

Cemiyetin Siirt Şube Başkanı Behçet Sevgili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'tan göç eden terör mağdurlarının tespit çalışmalarını yaptıklarını belirterek, tespit edilen ailelere yardımda bulunacaklarını söyledi.

Ramazan ayı dolaysıyla terör mağduru 113 aileye gıda yardımında bulunduklarını belirten Sevgili, ayrıca Siirt'te yardıma muhtaç olan 36 aileye de yardım yaptıklarını belirterek "İnşallah Ramazan Bayramına yakın bir zamanda da tekrardan yine gıda, elbise ve ayakkabı yardımında bulunmayı düşünüyoruz. Ramazan boyunca her gün iftar veriyoruz. Bu yıl ki iftarları da esnaflar, stk’lar olarak farklı insanları davet ederek yapmak istiyoruz. Şu ana kadar 400'ün üzerinde bize başvuru oldu." dedi.

Sevgili, imkanları dahilinde her ailelere yardımda bulunmaya çalıştıklarını dile getirerek maddi durumu iyi olan vatandaşların da mağdurlara yardım etmeleri çağrısında bulundu.

Kurulan gıda bankasında, terör mağduru vatandaşlar istediklerini ihtiyacı kadar alabiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.