Siirt

İftara geç kalanlara Siirtli gençler yetişti

22:19 11 Haziran 2016
İftara geç kalanlara Siirtli gençler yetişti

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Siirt'te bir grup gençle birlikte iftarını yolda açmak zorunda kalan vatandaşlara ve muhtaç durumdaki insanlara ikramda bulundu.

Gençler, iftara yetişemeyen ve vatandaşlara ve muhtaç durumdakilere Hadis-i Şerif yazılı mektup, su, hurma ve simit ikram etti.

Etkinliğe destek veren Aktay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Siirtli gençlerin unutulamaya yüz tutmuş bu Osmanlı geleneğini sürdürmelerinin çok güzel bir davranış olduğunu söyledi.

Vatandaşlara su, simit ve hurma ikram ettiklerini belirten Aktay, şöyle konuştu:

"Siirtli genç kardeşlerimiz ile beraberiz. Çok güzel bir etkinlik yapmışlar. 'İftara 5 Kala' adı altında iftara yetişemeyen vatandaşlarımıza su, simit, hurma ve bir de içinde bir Hadisi Şerif veriliyor. Hızlı bir iftar vermiş gibi oluyor. Neticede güzel bir mesajı oluyor, başka insanların ne düşündüklerini ifade etmek adına da güzel bir etkinlik. Çok güzel karşılandığını gördük, tebrik ediyorum bu kardeşlerimizi. Ben de bugün bu etkinliğe katıldım. Simit dağıtmanın, iftara yetişmeye çalışan insanlara bu ikramı dağıtmanın tadı ayrı oluyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.