Siirt

"Ensar muhacir kardeşliğini pekiştiriyoruz"

11:46 16 Haziran 2016
"Ensar muhacir kardeşliğini pekiştiriyoruz"

ZEKERİYA GÜNEŞ - Türk Kızılayı tarafından Siirt'te oluşturulan kriz merkezinden bölgede yaşayan terör mağdurlarının yanı sıra Iraklı, Afganistanlı ve Suriyeli sığınmacılara da yardım ulaştırılıyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde, terör örgütü PKK mensuplarının saldırıları nedeniyle mağduriyet yaşayan vatandaşların acil ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için harekete geçen Türk Kızılayı, kentte 4 ay önce kurulan kriz merkezine tırlarla getirilen giyim, gıda ve benzeri yardımları 20 bin terör mağduruna dağıttı.

Terör mağdurları dışında Siirt'te yaşamını sürdüren Suriyeli, Iraklı ve Afgan sığınmacılara da yardım elini uzatan dernek, dar gelirli ve yokluk içindeki halka destek vermeyi sürdürüyor.

Türk Kızılayı Siirt Şubesi Başkanı Yener Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç karışıklık nedeniyle bölgede Siirt, Mardin, Bitlis, Şırnak, Muş ve Hakkari'de yaşamını sürdüren sığınmacılar ile terör mağduru vatandaşlara ramazan ayı boyunca yardımların kesintisiz şekilde ulaştırılması için çalıştıklarını söyledi.

Iraklı, Afganistanlı ve Suriyeli sığınmacıların, ensar muhacir kardeşliğini yaşatmak anlamında yanlarında olup, iftar sofralarına katkıda bulunmak istediklerini ifade eden Tanık, bu kapsamda Siirt'te sıcak aş yardımı yapacaklarını belirtti.

Tanık, gezici araçla bu yardımın vatandaşlara ulaştırılacağını anlatarak, "4 ayda 20 bin terör mağduruna yardım gönderildi. Ayrıca muhtarlarla iş birliği halinde Siirt'te her akşam bir mahallede bin kişilik sıcak yemek dağıtımı yapacağız." dedi.

- 500 aileye Kızılay kart

Sıcak yemek dağıtımın yanı sıra zekat ve nakdi yardımlarda da bulunduklarını dile getiren Tanık, ailelere marketten ihtiyaçlarına göre alışveriş yapmaları için Kızılay kart dağıttıklarını kaydetti.

Tanık, "Şu ana kadar 500 aileye 120 liralık Kızılay alışveriş kartı dağıttık. Aileler para yüklenen bu kartı kredi kartı gibi kullanarak istediği marketten ihtiyacına göre alışveriş yapıyor." ifadelerini kullandı.

- "Ensar muhacir kardeşliğini pekiştiriyoruz"

Kızılay olarak yardımları süreklilik esasına göre yaptıklarına işaret eden Tanık, ihtiyaç sahibi ve mağdur ailelerin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Tanık, Türk Kızılayının kapılarının herkese açık olduğuna dikkati çekerek, ulaştırdıkları yardımların mağdur vatandaşlar için ihtiyaç olduğunu aktardı.

Bölgede yaşayan sığınmacılarla yakından ilgilendiklerini belirten Tanık, "Ensar muhacir kardeşliğini pekiştiriyoruz. Türkiye'nin bu yardımseverliğinin tarih boyunca konuşulacağına eminiz. Tarihe iyi bir not düşmek için mücadele ediyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.