Siirt

Siirt'te OHAL uyarısı

14:33 11 Ağustos 2016
Siirt'te OHAL uyarısı

Siirt'te alınan Olağanüstü Hal (OHAL) kararı hatırlatılarak uyulması gereken bazı durumlara dikkat çekildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, anayasanın 120. maddesi ve Olağanüstü Hal Kanunu'nun 3. maddesinin ilgili fıkrasına göre ülke genelinde 21 Temmuz saat 01.00'den itibaren 90 gün süreyle OHAL ilan edilmesi hakkında Bakanlar Kurulunca 20 Temmuz'da alınan kararın TBMM Genel Kurulu'nun 21 Temmuz tarihli 117. birleşiminde onaylanarak, aynı tarihte yürürlüğe girdiği belirtildi.

Bu çerçevede, il sakinleri ve Siir'te girecek hariçten kişilere kimlik belirleyici belge taşıma mecburiyeti getirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu mecburiyete uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre 219 lira ceza uygulanacaktır. Ruhsatlı da olsa her nevi silah ve mermilerin taşınması veya nakli yasaklanmıştır. Her türlü cephaneler, bombalar, tahrip maddeleri, patlayıcı maddeler, radyoaktif maddelere veya yıkıcı, aşındırıcı, yaralayıcı eczalar veya diğer her türlü zehirler, boğucu gazlar veya benzeri maddelerin bulundurulması, hazırlanması, yapılması veya nakli yasaklanmıştır. İlimiz genelinde güvenliklerinin sağlanması gerekli görülen tesis ve teşekküllerin bulunduğu alanlara girişi veya çıkışı düzenlemek, kayıt altına alma işlemlerinden ilgili kurum müdürlüleri sorumlu olacaktır."

Açıklamada, Olağanüstü Hal Kanunu'nun ceza hükümleri başlıklı 25. maddesi ilgili fıkrası gereğince, Valilik tarafından bu kanun veya diğer kanunlarla verilen yetkilere dayanılarak alınan tedbirlere aykırı hareket edenler, emirleri dinlemeyenler veya istekleri yerine getirmeyenler veya kimliklerine dair kasten gerçeğe aykırı bilgi verenler veya bilgi vermekten çekinenler, fiilleri başka bir suç oluştursa bile ayrıca bir aydan altı aya kadar hapis cezasıyla cezalandırılacağı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.