Siirt

Tillo'daki 5 metrelik mezar

16:06 18 Ağustos 2016
Tillo'daki 5 metrelik mezar

Siirt’de evliyalar diyarı olarak anılan Tillo ilçesindeki Şeyh Mustafa El Kurdi’ye ait 5 metre uzunluğundaki mezar bölge halkının büyük ilgisini çekiyor.

Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu mezarın ilçe merkezine 5 kilometre mesafede bulunduğunu söyledi.

Vatandaşların mezarı daha rahat ziyaret edebilmesi için bölgeye yol yaptıklarını aktaran Aydın, Şeyh Mustafa El Kurdi isminin, ilçede metfun olan büyük İslam alimi İsmail Fakirullah Hazretlerinin menkıbelerinde geçtiğini anımsattı.

Aydın, şöyle konuştu:

"Hz. Fakirullah’ın kuyuya düşme hadisesi var çok ilginçtir. Rivayete göre Hz. Fakirullah kuyuya düşerken, orada onu ziyaret eden zatları sayıyor. Bir de 'Şeyh Mustafa el Kurdi beni ziyaret etti' diyor. Şeyh Mustafa el Kurdi bulunduğumuz yerde gömülü 5 metre uzunlunda mezara sahip. Küçüklüğümden hatırlıyorum anneler, genç kızlar, köylüler burayı sık sık ziyaret ederlerdi. Tabi bizim bölgedeki olaylar hasıl olunca yavaş yavaş burası terk edilmeye yüz tutmuştu. Burası çok sarp, dik sürekli rüzgarı olan bir yer. Bu kayayı kıra kıra biz buraya bir yol yaptık, inşallah etrafını da düzenleyeceğiz ve burayı asfalt yapıp halkımızın hizmetine sunacağız."

Mezarın tarihinin bilinmediğini anlatan Aydın, mezarın bulunduğu hakim tepeden il merkezi ve bazı ilçelerin göründüğüne de dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.