Siirt

Siirt'te teröre karşı "huzur nöbeti"

00:25 21 Ağustos 2016
Siirt'te teröre karşı "huzur nöbeti"

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından son günlerde artan terör saldırıları nedeniyle Siirtli vatandaşların terör örgütü PKK'ya karşı dün başlattığı "huzur nöbeti" devam ediyor.

Sivil toplum örgütlerinin ve siyasi partilerin çağrısı üzerine ellerindeki Türk bayraklarıyla Valilik önünde bir araya gelen vatandaşlar, yatsı namazı kılarak nöbete başladı.

"Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme millet seninle", "Siirt burada PKK nerede", "Teröristlere karşı omuz omuza" sloganlarını atan vatandaşlara destek amacıyla Vali Mustafa Tutulmaz da nöbete katıldı.

Tutulmaz, yaptığı konuşmada, vatandaşlara teşekkür ederek, Türkiye'nin tarih boyunca dış güçlerin ve onların içerideki maşalarının hedefi olduğuna dikkati çekti. Tutulmaz, “Hep ülke ileriye doğru gitme atağında bulunduğu dönemde bunu nasıl engelleyebiliriz, davranışı içinde olmuşlardır. Dış güçler ve onların içerisindeki hainler ve her 5-10 yılda bir ülkemizi sekteye uğratma çabasında olmuşlardır." dedi.

FETÖ'nün darbe girişiminin başarısız olmasının birçok ülke yönetimini mutsuz ettiğini belirten Tutulmaz, şöyle konuştu:

"Onlar istiyorlardı ki ülkemiz darbe ile bertaraf olsun. Ülkemizin önemli bir bölümünde kargaşa çıksın, bu kargaşa Suriye ve Irak’taki gibi ülkenin tüm bölgesine yayılsın ve bu ülke yaşanılabilir bir ülke olmaktan çıksın. Dolayısıyla söylemek istediklerinin bu ülkede yerine gelsin istiyorlardı. Ancak sizlerin iradeniz, bu ülkenin doğusuyla batısıyla, kuzeyiyle, güneyiyle, Çerkez'iyle, Arap'ıyla, Kürt'üyle, Türk'üyle herkesin ortak bir şekilde iradesiyle bu dış güçleri ve içerideki hainlerin emellerini yarıda bıraktı, darbeyi püskürttü.”

FETÖ darbe girişiminin püskürtüldüğü gibi terör örgütü PKK'nın da püskürtülmesi gerektiğini vurgulayan Tutulmaz, şunları kaydetti:

"Püskürteceğimiz diğer bir şey de bu ülkenin bilhassa bu bölgenin, içinde bulunduğumuz coğrafyada 30 yılı aşkın bir sürede insanların huzuruna, refahına, işine, aşına, insanların her türlü iyiliğine karşı çıkan bir örgüte ve onun eylemlerine karşı durmaktı. Bugün bir araya geliş sebebimiz ve bunu davranışınızla da önce kendimiz huzuru istediğinizi ilimizde gösterdik. Ancak bu aynı zamanda bir örneği teşkil etti. Güneydoğu'nun ve Doğu'nun bütün illerine ağır ağır bu huzur nöbetleri yayılmaya başladı. Bunun öncülüğünü yapan sizlersiniz. Bundan dolayı övgüyü fazlasıyla hak ediyorsunuz.”

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.