Siirt

Vali Tutulmaz, yurt binasını inceledi

16:00 26 Ağustos 2016
Vali Tutulmaz, yurt binasını inceledi

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) için yapımı süren bin 970 kişilik kız öğrenci yurdunda incelemelerde bulundu.

Vali Tutulmaz, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile Siirt Havalimanı yolu üzerinde yapımı devam eden bin 970 kapasiteli yurdun inşaat çalışmalarını denetledi.

KYK İl Müdürü Mehmet Enver Aytaç ve firma yetkililerinden bilgi alan Tutulmaz, yurt inşaatını gezdi. Gördüğü eksiklikleri yetkililere not ettiren Vali Tutulmaz, bu eksikliklerin bir an önce giderilmesini istedi. Tutulmaz, yüklenici firma yetkililerine sürecin hızlandırması talimatını verdi.

Yurdun tamamlanması halinde üniversite öğrencilerinin barınma ihtiyaçlarının büyük bir kısmının karşılanacağını dile getiren Vali Tutulmaz, "Yurdun yeni eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi için inşaat çalışmaları hızla devam ettiriliyor. Devlet olarak, öğrencilerimizin barınma sorununa çözüm bulmamız gerekir. Bu bakımdan devletimiz, artan talep karşısında öğrencilerimizin yurt sorununu çözmeye çalışmaktadır." diye konuştu.

Aytaç, Siirt'te şu an 3 bin öğrenciye yurt hizmeti verildiğini belirterek, bu binanın da hizmete girmesiyle bu sayının 5 bine ulaşacağını kaydetti.

Vali Tutulmaz, daha sonra Siirt Üniversitesini ziyaret ederek, Rektör Prof. Dr. Erman'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.