Siirt

TSO Başkan Vekili Kuzu:

13:29 12 Ekim 2016
TSO Başkan Vekili Kuzu:

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, yeniden yapılandırma hakkının değerlendirilmesini istedi.

Başkan Kuzu, başta esnaf ve tüccarlar olmak üzere kamuya borçlu olanların bu imkandan yararlanarak borçlarını yapılandırmalarının kendi lehlerine olduğunu söyledi.

Yeniden yapılandırmadan vergi, sosyal güvenlik prim borcu, ticaret ve sanayi odası üyelik aidatı, belediye, yüksek öğrenim kredi borcu dahil kamuya borçlu olanların yararlanabileceklerini hatırlatan Kuzu, şunları kaydetti:

''İlimizde gerçekten zor şartlar altında çalışmalarını yürüten esnaf ve tüccarımızın bir bölümünün vergi ve sosyal güvenlik prim borçları birikmiş durumdadır. Bunların içinde önemli miktarlarda faizlerde tahakkuk etmiştir. Başta bu kesim olmak üzere kamu borcu bulunanların kendilerine tanınan bu yeniden yapılandırma hakkından yararlanmaları kendi yararlarına olacaktır. Bu haktan yararlananlar, gecikmeden dolayı hem daha düşük miktarda ödeme yapacaklar ve hem de borçlarını düşük taksitler halinde ödeme imkanına kavuşacaklardır. Bu haktan yararlanma durumunda olan herkesin bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor.''

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.