Siirt

Yamaç Paraşütü Temel Eğitim Kursu

19:03 04 Kasım 2016
Yamaç Paraşütü Temel Eğitim Kursu

Siirt Valiliği, Siirt Türk Hava Kurumu ve Beron Sportif Havacılık Kulübü işbirliğiyle ortaklaşa düzenlenen Yamaç Paraşütü Temel Eğitim Kursu'nu tamamlayan 17 kursiyere sertifikaları verildi.

Siirt İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne bağlı Gençlik Merkezindeki sertifika töreninde konuşan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Yamaç paraşütçülüğünün güzel bir spor olduğunu ve bunun her geçen yıl kentte yayıldığını söyledi.

Vali Tutulmaz, "Güzel bir sporun ilimizde yayılmasına vesile oluyorsunuz, bundan sonra da olacaksanız. Bu coğrafyanın her yerinde sıkıntılarının yanında avantajları da vardır. Bizim coğrafya çok dağlık, düz yer yok. İşte böyle bir spor yapmak için de elverişli bir coğrafya. İlimizin hemen yanı başında 3 kilometre gittiğinizde çok güzel yamaç paraşütü alanlarını bulma imkanınız var. Bu güzel imkandan faydalanıyorsunuz. Siz kursiyerler, daha iyi çalışın bunu duyuracak sizlerseniz, merkez haline getirecek sizlersiniz, daha çok uçmaya çalışın. Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız olur inşallah." dedi.

Beron Sportif Havacılık Kulüp başkanı Yaşkın Tuna Özkılıç da, Siirt'te Yamaç Paraşütü Temel Eğitim Kursunun altıncısını düzenlediklerini dile getirerek, 2 yıl içerisinde 5 tane temel eğitim ve bir tanesi illeri düzey sertifika kontrol kursu olduğunu söyledi.

Özkılıç, Siirt'te yamaç paraşütünün tanıtılması ve yayılmasında destek veren Vali Tutulmaz'a da teşekkür etti.

Tören, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere, sertifikalarının verilmesi ile son buldu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.