Siirt

DİKA Genel Sekreteri Altındağ:

17:46 07 Mart 2017
DİKA Genel Sekreteri Altındağ:

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, Cazibe Merkezleri Programı'na ilişkin, "Cumhuriyet tarihinden bugüne kadar ilk defa bu kadar kapsamlı bir Cazibe Merkezi Programı açıklandı." dedi

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında başlatılan birinci başvuru çağrı döneminin sona ermesinin ardından TRC 3 bölgesini kapsayan yatırım başvurularına ilişkin bir otelde düzenlenen toplantıda konuşan Altındağ, ajansa Mardin’den 299, Batman’dan 189, Siirt’ten 53 ve Şırnak’tan 57 olmak üzere toplam 598 yatırım başvurusu gerçekleştiğini söyledi.

Siirt'in İstanbul'la, Mardin'in İzmir'le, Şırnak'ın Ankara ile yarışabileceğini ve o arayı kapatabilir bir çalışma yapıldığını belirten Altındağ, "Gerçekten doğu ve batı arasında doğuya pozitif ayrımcılık yapılmış. Burada yatırımcının iki profili var. Yüzde 30 katılım payıyla en az 30 kişinin çalışma mecburiyeti vardır. Burada tek amaç istihdamı ön plana çıkarmak, işsizlik ve göçün önlenmesini sağlamaktır. Şu ana kadar TRC 3 bölgesinde DİKA en fazla başvurulan ajans oldu ve rekor derecede müracaatlar oldu. Terörle anılan bir bölge olmamıza rağmen müracaat çok fazla. Demek ki algıyı da değiştirme anlamında doğru şeyler yapmışız." diye konuştu.

Altındağ, TRC 3 bölgesinde rekor başvuru olmakla beraber Siirt'in mevcut yapısına uygun yatırımlar olduğunu aktardı.

Fikri ve projesi olan herkesin ayağına gideceklerini kaydeden Altındağ, ajansın yatırım yapma gibi bir önceliği olmadığını kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.