Siirt

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

16:55 14 Mart 2017
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu:

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Hollanda'nın skandal tavırlarına ilişkin, "Türkiye’ye göstermiş oldukları tavır da sadece Türkiye’ye veya hükümete karşı geliştirdikleri politika değildir. Onlar Türkiye, hükumet veya Cumhurbaşkanı şahsında İslam'a bir tepki koyuyorlar." dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siirt'te gelen Yapıcıoğlu, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin en sıcak gündeminin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Avrupa gezilerinde önlerine çıkan engeller ve akabinde yaşanan diplomatik gelişmelerle ilgili hükumetin misliyle mukabelede bulunma kararını yerinde bulduğunu ifade etti.

- "Yaptıkları şey İslam karşıtlığıdır"

"Bunun artçı şokları bir müddet daha devam edecek gibi görünüyor. Almanya ve Fransa’nın Hollanda ile dayanışma içine girmeleri bizlere bir şey gösteriyor. Batı, kendilerinden birisi haksızlık, yanlış bir şey yaptığında bile birbirlerini savunabilmekte ve onlar birbirlerinin velileridirler." diyen Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Batının hiçbir zaman İslam ülkelerine, Müslümanlara dost olmayacağını bilmemiz gerekir. Onlar birbirlerinin dostları, onlar menfaatlerinin dostlarıdırlar. Türkiye’ye göstermiş oldukları tavır da sadece Türkiye’ye veya mevcut hükumete karşı geliştirdikleri politika değildir. Onlar belki Türkiye, hükumet veya Cumhurbaşkanı şahsında İslam'a bir tepki koyuyorlar. İslam'a alerjileri var ve yaptıkları şey İslam karşıtlığıdır."

Yapıcıoğlu, Hollanda'daki seçime katılacak aşırı sağcı ve ırkçı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders'ın twitter hesabından 'İslam'ı durdurun.' diyerek Hollandalılardan oy talep ettiğine işaret etti. Yapıcıoğlu, Avrupa'nın bütününde İslam karşıtlığının yükseldiğini vurguladı.

- "Bütün bunlar Avrupa'nın gerçek yüzünü göstermiştir"

Avrupalıların kendi dinlerini kaybettiklerini, kiliselerin boşaldığını, İslam'ın da Avrupa'da yükselmesine tahammül edemediklerini belirten Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:

"'Özgürlükler ülkesi' diyorlar ama orada uyuşturucu kullanmak serbest, fuhuşun her türlüsü serbest, her türlü nefsani arzularının hayvanca tatmin etmelerinde hiçbir engel yok. Ama beğenmedikleri, hoşlarına gitmeyen bir düşüncenin orada açıklanmasına yeri geldiğinde engel koyuyorlar. Savaştan kaçan kadın ve çocukların etraflarına tel örgüler çekerek onların ülkelerinde rahatça dolaşmalarına engel koyabiliyorlar. Hatta yağmurdan korunmak için sığınılan köprülerinin altlarına koca koca kayalar koyarak oralarda oturmalarına bile engel oluyorlar. Bütün bunlar Avrupa'nın gerçek yüzünü göstermiştir."

Yapıcıoğlu, "İslam ülkeleri bunu fırsat bilerek birbirlerine daha çok yaklaşmalı, kendi aralarında birlik oluşturmalıdır. Biz kendi ölçülerimizi kaybettiğimiz için bugün bize efendilik taslıyorlar. Özümüze dönmeliyiz, kendimiz olmalıyız ve kendi değerlerimizi sahiplenmeliyiz." ifadesini kullandı.

Toplantının ardından Yapıcıoğlu, beraberindeki partililerle esnaf ziyaretinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.