Siirt

"Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı"

12:12 17 Mart 2017
"Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı"

“Kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşürdüğü bir iman ve kahramanlık abidesidir. Milletimiz, kendi şehitlerine gösterdiği özeni ve saygıyı, bu savaşta ölen yabancı askerlere de göstererek, insanlığın yere düşen onurunu da ayağa kaldırmıştır. En acı, en yoğun imkansızlıkların yaşandığı yıllarda, kurtuluş ümidimizin meşalesi olan ve yolumuzu aydınlatan, bu milli ve manevi mücadele, bugünkü ve yarınki nesillere vatan, bayrak, milli şuur ve milli beraberlik için gerekli bilgiyi ve hassasiyeti içeren en büyük kazanımdır. Zaferin 102. yıl dönümü vesilesiyle, başta devletimizin kurucusu Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, onun silah arkadaşlarını ve tüm aziz şehitlerimizi saygı, şükran ve minnetle anıyor, yüce Allah’tan rahmet diliyorum."

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, "Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı" günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Tutulmaz, mesajında, Çanakkale Deniz Zaferi'nin uğruna çok ağır bedel ödenerek, yüzbinlerce şehit ve gazinin kanlarıyla kazanılmış, yüce milletin tarihe altın harflerle yazmış olduğu bir destan olduğunu söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin, dünya tarihinde güç dengelerini değiştiren bir dönüm noktası olduğunu kaydeden Tutulmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.