Siirt

Siirt'te "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi

17:32 06 Nisan 2017
Siirt'te "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" Projesi

Siirt'te, Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller Projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine koruyucu ağız ve diş sağlığı eğitimi verildi.

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Alparslan İlkoukulu öğrencilerine yönelik düzenlenen etkinlikte, öğrencilere ağız ve diş sağlığı setleri dağıtıldı.

İl Halk Sağlığı Müdürü Erol Emre Ömür, yaptığı açıklamada, diş ve diş eti hastalıklarının dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunlarından olduğunu söyledi.

Öğrencilere ağız ve diş sağlığının önemini anlattıklarını ifade eden Ömür, şunları söyledi:

"Genel sağlığın bir parçası olduğu halde hayatı doğrudan tehdit etmediği düşünüldüğü için toplum tarafından gereken önemin verilmediği ağız ve diş eti hastalıklarının görülme sıklığının yüksekliği, diğer sistemik hastalıklara neden olabilmeleri, tedavileri için çok fazla para, zaman ve uzmanlık gerektirmeleri gibi nedenlerden dolayı ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak kabul edilmektedir. Amacımız, sağlıklı dişler ile sağlıklı nesillere sahip olmaktır. Ülkemiz genelinde devam eden proje kapsamında öğrencilerimize hem broşür dağıttık hem de ağız ve diş sağlığı setlerini hediye ettik. Proje kapsamında çalışmalarımız devam edecek."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.