Siirt

Siirt'te bayramlaşma

16:41 25 Haziran 2017
Siirt'te bayramlaşma

AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, "Darbe girişimi bütün Türkiye'yi işgal etmek, kuşatmak, teslim almak üzere yapılmış bir darbe girişimiydi." dedi.

Siirt Valiliğince bir çay bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan Aktay, valiler kararnamesiyle Afyonkarahisar Valiliğine atanan Vali Mustafa Tutulmaz ile 3 yılda önemli hadiseler yaşadıklarını söyledi.

Tutulmaz'ın geldiği gün ile gittiği gün arasında iyiye doğru gözle görülür derecede önemli bir fark olduğuna dikkati çeken Aktay, bunda önemli katkılarım olan Tutulmaz'a teşekkür etti.

Kobani olaylarının yanı sıra FETÖ'nün 15 Temmuz'daki hain darbe teşebbüsünü de Tutulmaz ile yaşadıklarını dile getiren Aktay, şunları kaydetti:

" O gün Siirt halkı, büyük bir kahramanlık ortaya koydu. Çok net bir şey bu. Bu darbe girişimi bütün Türkiye'yi işgal etmek, kuşatmak, teslim almak üzere yapılmış bir darbe girişimiydi. Aslında o darbe girişimi ne ilk ne de son oldu. Onun öncesinde aslında Kobani olayları da bir darbe teşebbüsünün bir adımıydı."

- "Artık ben Siirtliyim"

Programda konuşan Vali Mustafa Tutulmaz da bayramın tüm İslam aleminin barışına vesile olmasını diledi.

"Artık ben Siirtliyim. Pervari, Tillo ve Kurtalan'ın da fahri hemşehrisiyim. İnşallah bir Siirtli olarak gözümüz, gönlümüz ve kulağımız hep Siirt'te olacak." diyen Tutulmaz, bugün itibariyle kentten ayrılacağını aktardı.

Bayramlaşma programına Siirt Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Murat Erman, Baro Başkanı Nizam Dilek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.