Siirt

19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

16:40 16 Eylül 2017
19 Eylül Gaziler Günü'ne doğru

Siirt Valisi Ali Fuat Atik, ülkenin bölünmez bütünlüğü için göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerin daima gurur kaynağı olduğunu söyledi.

Vali Atik, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, vatanını, milletini, hürriyet ve bağımsızlığını her şeyden üstün tutan Türk milletinin şanlı tarihinin bu uğurda kahramanca verilen mücadelelerle dolu olduğunu ifade etti.

Türk milletinin, kutsal değerleri için büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ettiğini ve canını feda etmekten kaçınmayarak şehitlik ve gazilik mertebesine ulaştığını belirten Atik, açıklamasında şunları kaydetti:

"Şehitlik ve gazilik milletimizin gönlündeki en yüce makamlardır. Bugün üzerinde yaşadığımız bu güzel vatan şehit ve gazilerimizin bizlere emanetidir. Gazilerimizin aziz hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içinde koruyacak, ülkemizi el birliğiyle daha da güçlendireceğiz. Bu duygularla, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'den Kurtuluş Savaşı'na, Kore'den Kıbrıs'a ve ülkemizde teröre karşı verilen mücadele ile özellikle 15 Temmuz'da milletimizin ve devletimizin istiklal ve istikbali için yüreğini er meydanına getirmiş bütün gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.