Siirt

SİÜ Rektörü Erman, yabancı uyruklu öğrencilerle buluştu

11:58 11 Ekim 2017
SİÜ Rektörü Erman, yabancı uyruklu öğrencilerle buluştu

Siirt Üniversitesi (SİÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Lisans eğitimi alan yabancı uyruklu öğrencilerle merkez kafeteryada bir araya gelen Rektör Erman, üniversitenin yabancı uyruklu öğrenci kontenjanını ve başvuru sayısını her geçen yıl artırdığını söyledi.

20 Ekim'e kadar devam edecek olan yabancı uyruklu öğrenci kayıtlarına şu ana kadar 30 ülkeden bini aşkın öğrencinin başvurduğunu ifade eden Erman, şu ana kadar 350 öğrencinin kesin kaydını tamamladığını bildirdi.

Üniversitede yabancı uyruklu öğrenci sayısının 700'e ulaştığını aktaran Erman, şunları kaydetti:

"Üniversiteler için küresel öğrenci hareketliliği ve küreselleşme stratejileri günümüzün en hızlı gelişen eylemsel politikaları arasında yer alıyor. Yükseköğrenimde uluslararasılaşma hem ekonomik gelişmenin hem de sosyal ve kültürel bütünleşmenin en önemli yolu olarak görülmektedir. Üniversitemiz, yabancı uyruklu öğrenci sayısının artmasıyla farklı kültürel öğrenim ve deneyim ortamları yaratarak zenginleşiyor. Kayıt yaptırarak üniversitemizi seçen yabancı uyruklu öğrencilerimizi Siirt Üniversitesi ailesi olarak, tüm misafirperverliğimizle karşılıyor ve aile şefkatiyle onları kucaklıyoruz."

Buluşmada, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemalettin Erdemci, Genel Sekreter Yrd. Doç. Dr. Adnan Memduhoğlu ve uluslararası ilişkiler birimi koordinatörleri de hazır bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.