Siirt

Yaralı kaplumbağa tedavi edildi

16:08 11 Ekim 2017
Yaralı kaplumbağa tedavi edildi

Siirt'te 3. kattan düşmesi sonucu kabuğu kırılan yaralı kaplumbağa tedavi edildi.

Merkez Kooperatif Mahallesinde evde beslenen ve 3. kattan düşerek yaralanan kaplumbağa, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesine getirildi.

Fakültenin Klinik Bilimler Bölümü Cerrahi Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi Ali Gülaydın ve öğrenciler tarafından kaplumbağaya cerrahi operasyon yapıldı.

Özel dolgu malzemesiyle onarılan kaplumbağanın kırılan kabuğu, özel yapıştırıcıyla sabitlendi.

Veteriner Fakültesi Dekan Yardımcısı Yard. Doç. Dr. Özgür Yaşar Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 ay önce hizmete giren hastanede başarılı operasyonlar yapmaya devam ettiklerini söyledi.

Binanın 3. katından düşen iki kaplumbağanın hastaneye getirildiğini ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

"Yaptığımız muayene ile bunlardan birinde herhangi bir olumsuz durumla karşılaşmadık. Birinin kabuğunda ise kırık tespit ettik. Araştırma Görevlisi Ali Gülaydın ve öğrencilerimizin katılımıyla cerrahi operasyon ile kırılan kabuğu özel bir dolgu maddesiyle doldurduk ve yapıştırdık."

Kaplumbağaları hastaneye getiren Ömer Saruhan da ablasına ait kaplumbağaları evde beslediklerini belirtti.

Kaplumbağaların binanın 3. katındaki balkondan düştüğünü dile getiren Saruhan, "Kaplumbağaların düştüğünü fark eden ablam beni aradı. Sesinin ağlamaklı olduğunu fark edince hızla eve gidip kaplumbağaları hayvan hastanesine getirdim. Birinin sağlık durumu iyi ama birinin kabuğu kırılmış. Sağ olsunlar burada gerekli müdahaleleri yaptılar." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.