Siirt

"Her öğrenci için bir fidan" kampanyası

15:48 10 Kasım 2017
"Her öğrenci için bir fidan" kampanyası

Siirt Üniversitesine bu yıl kayıt yapan 4 bin öğrenci için "Her öğrenci için bir fidan" kampanyası kapsamında fidan dikme etkinliği düzenlendi.

Kezer Yerleşkesindeki Ziraat Fakültesine ait arazide düzenlenen etkinlikte, her öğrenci diktiği fidana kendi adını verdi.

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, yaptığı açıklamada, öğrencilerin yerleşkede hem geleceğin ormanlarını hazırlamak hem de kaydoldukları üniversiteye bir hatıra bırakmak adına böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Her öğrenci için bir ağaç künyesinin hazırlandığını ifade eden Erman, "Bu sayede öğrenciler dikmiş oldukları fidanlara adını vererek anılarını kalıcı hale getirdi." dedi.

Öğrencilerin fidanları belirlenecek alanlara dikeceklerini dile getiren Erman, şunları kaydetti:

"Her zaman sosyal sorumluluk ve toplumla buluşma gerekliliğinden hareket eden üniversitemiz, bu anlayış çerçevesinde başlattığı proje ile yerleşkelerini yeşillendirmeye ve daha yaşanılabilir yaşam alanları oluşturmaya devam edecek. Bu yıl yeni kayıt olan öğrenciler için başlatılan bu projenin önümüzdeki günlerde kapsamı genişletilerek akademik, idari personel içinde ağaç dikimi gerçekleştirilecek."

Etkinliğe, rektör yardımcıları Prof. Dr. Nihat Şındak ve Prof. Dr. Ömer Şahin, akademisyen ve öğrenciler katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.