Siirt

Köy korucusu: Ben Kürdüm, HDP temsilcimiz değil!

08:18 26 Ocak 2018 5 Yorum Var
Köy korucusu: Ben Kürdüm, HDP temsilcimiz değil!

Siirt'in Şirvan ilçesi Ormanlı köyünde, yıllarca terör örgütü PKK ile mücadele eden güvenlik korucuları, Zeytin Dalı Harekatı'na destek için Mehmetçikle Afrin'e gitmek istiyor.

Şirvan'ın en uç noktasındaki köy, terörle mücadelede 10'un üzerinde şehit vermiş. Terörle mücadelede yıllarca Mehmetçikle omuz omuza mücadele ettiklerini aktaran Mehmet Mahfuz Akpolat adlı güvenlik korucusu, canı pahasına da olsa dün olduğu gibi, bugün de, yarın da devletinin yanında olacaklarını söyledi.

"HDP milletvekilleri Kürtlerin temsilcisi değil"

Devletten maaş alan ve sonra da Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet eden HDP milletvekillerinin Kürtlerin temsilcisi olmadığını belirten Akpolat, "Dün gece televizyonda izledim bir kadın milletvekili Türkiye Cumhuriyeti'nden maaş alıyor ama bizi şikayet ediyor. Kürt benim. Onlar bizim temsilcimiz değil. Onların Kürtlükle alakası yoktur. Kürt biziz. Bakın camimiz görüyorsunuz. Beş vakit namaz kılıyoruz. Biz insanlara zulüm eden katledenlere karşıyız. Biz devletimizden yanayız ve devletimize yana tarafız. Biz Afrin'e gitmek istiyoruz. Bize yıllardır Güneydoğu'da şiddeti yaşatmak isteyenler bugün Afrin'de Kürtlere de zulmediyorlar. Biz Mehmetçik ile birlikte omuz omuza savaşarak oradaki Kürtleri de kurtarmak istiyoruz" diye konuştu. 

"Gönüllü korucu olduk, seve seve Afrin'e gideriz"

Alaattin Avşin adlı güvenlik korucusu da Afrin'e gitmek istediğini belirterek, askerin yanında savaşmak istediğini söyledi.

Köyde 9 yıllık bir başka güvenlik korucusu Şemsettin Akpınar ise, "9 yıllık korucuyum oraya gönüllü olarak gitmek istiyorum. Afrin'e hepimiz, tüm köy gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Köy Muhtarı Mehmet Şakir Akyıldız, 40 yıldır terörle mücadele ettiklerini belirterek, "4 yıldır muhtarım. Bizim aile 4 şehit verdi, köyde 10 şehidimiz var. Afrin'e gitmek istiyoruz. Köyle birlikte oraya gidip mücadele etmek istiyorum" dedi.
 

YORUMLAR

5 Yorum Var
  • Sivaslı ğardaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Siz kandırılmışlardan değilsiniz mâşâellâh kürt Türk laz Çerkez vs kardeştir aralarını ayıran kalleştir....
    Cevapla
  • Şahin Hamza 6 yıl önce Şikayet Et
    Aslanım benim ne güzel söylemiş hdp bizi temsil etmiyor diye uyanın kürt kardeşim pirim vermeyin şu alçaklara türk kürt kardeştir et tırnak tan ayrılmaz bir birimizi daha çok sevelim inşallah
    Cevapla
  • Akp 6 yıl önce Şikayet Et
    Peki bu kahraman korucularımızın maaşlarının asgari ücretin çok çok altında 900 tl gibi bir para olduğunu da biliyormuyuz .. Zor şartlarda teròrün içinde mücadele eden bu insanlara medya el uzatsın ... .maaşlarını gündeme getirsin
    Cevapla
  • Kürt mehmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Asil Kürtler her zaman devletinin yanında olmuştur.Ey america, -ey İsrail sizin köpekleriniz ,elinde ipini tuttuğunuz satılmışlar ve alınmışlar-birgün T.C ‘nin gazabına uğrayacaktır,Allah bizimle.O ne güzel vekildir.
    Cevapla
  • Turan 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun mübarek insanlar
    Cevapla
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.