Siirt

İnfaz koruma memurları fidan dikti

15:43 22 Mart 2018
İnfaz koruma memurları fidan dikti

Siirt infaz koruma memurları, 21 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla 200 fidanı toprakla buluşturdu.

Tillo ilçesindeki Kale mevkisinde düzenlenen etkinlikte bir araya gelen Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda görevli infaz koruma memurları, Siirt Orman İşletme Müdürlüğünün desteği ile hatıra ormanı oluşturdu.

Etkinliğe katılan Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, fidan dikmek kadar onları koruyup yaşatmanın da önemli olduğunu söyledi.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki terör saldırısında şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın doğduğu Kayaboğaz köyünde hatıra ormanı oluşturulduğunu anımsatan Cansever, o hatıra ormanını canlandıracaklarını belirtti.

Siirt Orman İşletme Müdürü Mehmet Ali Dedeoğlu ise, 21 Mart Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla kurumlarla iş birliği yaparak fidan dikim etkinlikleri düzenlediklerin söyledi.

Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu adına oluşturulan hatıra ormanında şu an için 200 çam ve servi fidanını toprakla buluşturduklarını belirten Dedeoğlu, bu fidanların yaşaması için gereken bakımı yapacaklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından dikilen fidanlara toprak atılarak can suyu verildi.

Etkinliğe, Cumhuriyet Savcısı Oktay Timuçin Yılmaz, Siirt E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Nami Kars ve Orman Mühendisi Sema Doğru da katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.