Siirt

Siirt'te "Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın" projesi

17:04 02 Mayıs 2018
Siirt'te "Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın" projesi

Siirt'te Mehmetçik İlkokulu öğrencileri, "Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın" projesi kapsamında başında tohum kapsülü bulunan kalemleri saksılara koyarak çiçek yetiştirdi.

Öğretmen Sefa Tuaç'ın hazırladığı proje ile 300 öğrenci, öğretmenleri yardımıyla saksılara başında tohum kapsülü bulunan kalemleri yerleştirdi.

Bir gün sonra kapsülün erimesiyle yeşeren tohumlar çiçek olacak.

Öğrencilerin evlerinde gerçekleştirdiği kalemlerden çiçek yetiştirme çalışmasıyla çocuklarda sorumluluk ve üreten bir nesil yetiştirmek hedefleniyor.

Okul Müdürü Mahfuz Yılmaz, yaptığı açıklamada, "Önce Kalemimiz Sonra Dünyamız Çiçek Açsın" projesi ile öğrencileri saksı ve tohumlarla buluşturduklarını söyledi.

Çocukların bu proje ile neler yapabileceğini, dünyayı ne kadar güzel bir yere çevirebileceklerini sergilemeye çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Umarım çocuklarımız bu güzel etkinliklerini devam ettirecekler. Dünyanın, ülkemizin ve ilimizin daha güzel olması adına, doğaya, çevrelerine daha duyarlı olmaları adına etkinliklerine devam edecekler." diye konuştu.

Öğretmen Sefa Tuaç da okul bünyesinde oluşturulan Çevreci Minikler adlı kulüp üyesi 300 öğrenciyle saksıda kalem yetiştirme etkinliği gerçekleştirdiklerini belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.