Siirt

Siirtli çocuklar geleneksel oyunları öğrendi

16:43 06 Haziran 2018
Siirtli çocuklar geleneksel oyunları öğrendi

Siirt'te, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Ekranla Değil, Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi kapsamında düzenlenen etkinlikle çocuklar geleneksel oyunları öğrendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce Yeni Mahalle'deki bir parkta düzenlen etkinlikte, Gençlik Merkezi gönüllüleri, çocuklara geleneksel oyunları öğreterek birlikte oynadı.

İl Müdürü Gökhan Marakçı, yaptığı açıklamada, Siirt Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen etkinlikte çocukların güzel vakit geçirdiğini söyledi.

Çocukların ekrandan uzak oyunlar öğrendiğini belirten Marakçı, şöyle konuştu:

"Çocuklarımızı ekrandan uzak tutmaya çalışmak için proje kapsamında eski geleneksel oyunlarımızı oynatıyoruz. Gerçekten çocukların mutluluğu yüzlerinden okunuyor. Bütün ebeveynlere tavsiyemiz, çocuklarımızı ekrandan biraz uzak tutalım, sokakta arkadaşlarıyla oyunlar oynamaya teşvik edelim. Bugün çocuklar mendil, köşe kapmaca ve topaç çevirme gibi geleneksel çocuk oyunlarımız oynatıldı. Çocukların oyun ihtiyacı var ve bu ihtiyacı ekranlar karşılayamaz ancak bu tür oyunlar karşılar."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.