Siirt

Kurtalan'da uyuşturucu ile mücadele toplantısı

12:25 30 Ekim 2018
Kurtalan'da uyuşturucu ile mücadele toplantısı

Özellikle okul önlerinde önlemlerin arttırıldığını belirten Aydın, şöyle konuştu:

Siirt'in Kurtalan ilçesinde uyuşturucu ile mücadele toplantısı düzenlendi.

Öğretmenevi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Kurtalan Kaymakamı İhsan Emre Aydın, uyuşturucu madde kullanımının engellenmesi için her türlü önlemin alındığını söyledi.

"Risk bulunan tüm okullarımızda okul polislerimiz mevcut. Gerekli tedbirleri aldık. Uyuşturucu kullanımının önlenmesi sadece emniyet ve jandarma ekiplerimizin çalışmaları ile engellenemez. Vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmaları gerekiyor. İçişleri Bakanlığımızca uyuşturucuyla mücadele kapsamında geliştirilen UYUMA Projesi sayesinde vatandaşlarımız, uyuşturucu satıcılarını tek tuşla polise bildirebilirler. Bu uygulamayı kullanamayanlar ise polise ve jandarmaya ihbarda bulunabilirler."

Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karaatay ise ilçede bulunan metruk binaların yıkıldığını belirterek, "Buralarda uyuşturucu satışı ve kullanımının önlenmesinin önüne geçiyoruz. Vatandaşlarımız gördükleri şüpheli durumları güvenlik güçlerine bildirerek uyuşturucu satışı ve kullanımının önüne geçebilirler." dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Halil Doğanay da uyuşturucu kullanımı ve satışının engellenmesine yönelik alınacak tedbirlerle ilgili sunum yaptı.

Toplantıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.