Siirt

Dönem ödeviyle başlayan 38 yıllık kitap okuma aşkı

11:36 02 Kasım 2018
Dönem ödeviyle başlayan 38 yıllık kitap okuma aşkı

Siirt'te yaşayan emekli tarih öğretmeni Alaattin Öztanık, dönem ödevi ile başladığı kitap okumayı 38 yıldır kesintisiz sürdürüyor.

Öztanık, yaptığı açıklamada, Siirt Öğretmen Okulunda okurken dönem ödevi olarak kitap okuyarak özetini çıkarmalarının istendiğini söyledi.

İl Halk Kütüphanesinden seçtiği bir kitabı okuyarak özetini çıkardığını anlatan Öztanık, "O kitap benim başlangıç noktam oldu. O zamandan beri kitap okuma azmim her geçen gün arttı. Kitap benim hayatım. Her akşam kesintisiz kitap okurum. Kitapsız duramıyorum, kitap okumadan uyuyamıyorum. Kitap olsun, gazete olsun, dergi olsun her zaman okur ve karıştırırım." dedi.

Öztanık, kitap okurken dikkatini çeken paragrafların altını çizdiğini ve sayfaların altına notlar aldığını belirterek, okuduğu kitapları tekrar tekrar gözden geçirdiğini ifade etti.

Kitabın insana birçok kazanım sağladığına işaret eden Öztanık, "Kitap okumak bir hayat tarzı. Kitap okuyan insan daha olgun olur, daha iyi düşünür." diye konuştu.

Öztanık, bilgisayar ve akıllı cep telefonları ile gereksiz vakit geçirilmesi yerine bol bol kitap okunmasını tavsiye etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.