Siirt

Eruh'taki en büyük "proje" vatandaşın gönlünü kazanmak oldu

11:03 12 Şubat 2019
Eruh'taki en büyük "proje" vatandaşın gönlünü kazanmak oldu

FECRİ BARLIK - Terör örgütü PKK'nın ilk saldırısının ardından adı yıllarca terörle anılan Siirt'in Eruh ilçesi belediyenin çalışmalarıyla büyük değişim yaşadı.

Terör örgütü PKK'nın 1984'te ilk silahlı saldırısını gerçekleştirdiği Eruh'ta, DBP'li belediye başkanının, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında görevinden uzaklaştırılmasının ardından İçişleri Bakanlığınca Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Murtaza Dayanç, "Daha mutlu ve huzurlu bir kent" sloganıyla büyük çalışma başlattı.

Yaklaşık 36 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiği 41 projeyle Eruh'ta altyapıdan üst yapıya, peyzajdan spor alanlarına, sosyal tesislerden ulaşıma kadar her alanda büyük değişim kaydedildi.

Devlet-millet kaynaşmasının üst seviyelere çıkarıldığı, yatırımların yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışının en güzel örneklerinin sergilendiği ilçe, kaynakların doğrudan vatandaşın hizmetine sunulduğu yatırımlarla adından söz ettiriyor.

- "Belediye vatandaşın uğrak yeri oldu"

Eruh Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç AA muhabirine, görevlendirilmesinin ardından belediye olarak çok önemli projeleri uyguladıklarını söyledi.

İlçeyi köy görünümünden modern bir kent görünümüne kavuşturduklarını belirten Dayanç, saat kulesinin de bulunduğu ve "ilçenin kalbi" konumundaki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı bölgesinde sokak sağlıklaştırma çalışmasını hayata geçirdiklerini aktardı.

İlçenin ilk defa sıcak karışım asfalt ile tanıştığını dile getiren Dayanç, tozlu ve topraklı sokaklarda da yaklaşık 50 bin metrekare kilitli parke taşı döşediklerini ifade etti.

Sokaklarından araçların zor şekilde geçebildiği ilçede 13 kilometre yol genişletme çalışması yaptıklarını bildiren Dayanç, "Modern bir imar planı hazırladık. Çocukların ve ailelerin gidebileceği park yokken ilçemize 5 park kazandırdık. Kötü haldeki belediye hizmet binamızı komple onarımdan geçirdik ve kafeteryası, nikah salonu, büroları ve peyzaj düzenlemesi ile vatandaşın uğrak yeri oldu." dedi.

Belediyecilik hizmetlerinin daha önce sadece 4 eski araçla yürütüldüğünü, yaptıkları girişimler sonucunda belediyeye 10 yeni araç kazandırdıklarını vurgulayan Dayanç, "Güzel ilçemiz geceleri de güzel görünsün diye dekoratif cadde ve sokak aydınlatmalarını hayata geçirdik. Vatandaşın dinlenebileceği 50 bin metrekarelik mesire alanı oluşturduk." diye konuştu.

- Su sıkıntısı giderildi

Kaymakam Murtaza Dayanç, daha önce içme suyu sıkıntısı yaşandığı ilçede 7 kilometrelik isale hattını yenilediklerini vurgulayarak, "Günde ancak 1 saat içme suyu verilen ilçemizde çeşmeden kesintisiz su akıyor. 5 kilometrelik kanalizasyon çalışması yaptık." dedi.

Faaliyete açtıkları modern otogarıyla yolcuların sıkıntısını giderdiklerini aktaran Dayanç, kültür ve sanat faaliyetleri için de 800 metrekare alandan oluşan Kültür Sanat Evi ve Sanat Galerisi inşa ettiklerini belirtti.

Dayanç, sadece bir taziye evine sahip olan ilçede 2 taziye evini daha halkın hizmetine sunduklarını, çocuk ve gençlere yönelik de 4 semt sahası yaptıklarını söyledi.

Çocukların eğitimine katkı için Sürekli Eğitim Merkezini kurduklarını, 3 bin 200 öğrenciye kırtasiye ve giyim desteği sunduklarını anlatan Dayanç, okul ve camilerin onarımını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.

- "En büyük projemiz vatandaşın gönlünü kazanmak oldu"

Dayanç, yaklaşık 36 milyon liralık yatırımla 41 projeyi halkın hizmetine sunduklarını, bu sayede ilçenin çehresinin değiştiğini işaret ederek, şöyle devam etti:

"Artık ilçemiz köy görünümünden, kent görünümüne kavuştu. Fiziki yatırımları tabii ki önemsiyoruz ama belki de bu dönemde yapılan en büyük projemiz vatandaşın gönlünü kazanmak oldu. Sosyal belediyeciliği Eruh'ta en iyi şekilde sergilemeye devam ettik."

Vatandaşlardan Aycan Gündüz, görevlendirmenin ardından ilçenin her anlamda değiştiğini belirterek, "Artık Eruh terörle değil hizmetle anılıyor, belediyenin hizmetleri konuşuluyor." dedi.

Mehmet Ali Demir de ilçeye gelen misafirleri artık gururla ağırlayabildiklerini söyledi.

Daha önce çamurdan geçilmeyen sokaklara parke taşı döşendiğini aktaran Demir, "Eskiden terör nedeniyle her yere gidemiyorduk ama 2,5 yıldır rahatça gelip bağ ve bahçelerimize de gidip gelebiliyoruz. Çok şükür artık huzurumuz var." ifadesini kullandı.

Kerem Erdemci ise ilçenin birçok alanda hizmetle buluşmasının mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek, "Eruh önceden terörle anılan bir yerdi. Son birkaç yıl içinde değişti, artık huzura kavuştu." diye konuştu.

Melek Gündüz de yepyeni bir görünüme kavuşan ilçeyi herkesin görmesi gerektiğini belirterek, çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.