Siirt

HDP'nin "açlık grevi" bahanesiyle yapacağı yürüyüşe izin verilmedi

16:43 14 Şubat 2019
HDP'nin "açlık grevi" bahanesiyle yapacağı yürüyüşe izin verilmedi

HDP tarafından, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşullarını gerekçe gösteren HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in başlattığı açlık grevinin 100. günü bahanesiyle düzenlenen yürüyüş ve konvoya Siirt, Batman, Bingöl ve Mardin'de izin verilmedi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde HDP milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, Nuran İmir, Pero Dündar, Ebru Günay ve Tuma Çelik ilçe binasında bir araya geldi.

Daha sonra milletvekilleri, üzerinde Milletvekili Leyla Güven'in fotoğraflarının olduğu önlükleri giyerek yürüyüş yapmak istedi. HDP ilçe binası önünde güvenlik önlemleri alan polis ekipleri milletvekillerin yürüyüş için parti binasından çıkmalarına izin vermedi.

Polisin izin vermemesi üzerine bir süre parti binası önünde bekleyen milletvekilleri daha sonra parti binasına döndü.

- Batman

Batman'da, HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Necdet İpekyüz ve HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, il başkanlığı önünde yürüyüşlerine izin verilmeyince açıklama yaptı.

Başaran, yürüyüşe izin verilmemesine tepki gösterdi. Açıklamanın ardından milletvekilleri il başkanlığına geçti.

- Bingöl

Bingöl'de HDP Bingöl Milletvekili Erdal Aydemir ile Muş milletvekilleri Şevin Coşkun ve Mensur Işık, parti binası önünden yürüyüş yapmak istedi. Polisin izin vermemesi üzerine milletvekilleri, araçlarına binerek kentten ayrıldı.

- Siirt

HDP Siirt Milletvekili Sıdık Taş, partisinin il başkanlığına gelerek, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven'e destek amacıyla yürümek istedi.

İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alarak milletvekilinin yürüyüşüne izin vermedi.

Polis eşliğinde aracına bindirilen Taş, kentten ayrıldı.

HDP tarafından düzenlenen program kapsamında, Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Tunceli, Bingöl, Gaziantep ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilecek yürüyüş ve konvoyun, sürdürdüğü açlık grevinin 100. gününde HDP Milletvekili Güven'in Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki evinin önünde yapılacak basın açıklamasıyla sona erdirileceği partililere duyurulmuştu.

Bunun üzerine terörist başı Öcalan'ın Kenya'da yakalanarak Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü olan 15 Şubat'ta 15 ilde gerçekleştirilerek Diyarbakır'da yapılacak basın açıklaması ile tamamlanması planlanan yürüyüş ile bu konuda yapılacak benzer her türlü etkinliğin, valiliklerce olası provokasyonlara karşı 15 gün süreyle yasaklandığı açıklanmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.