Siirt

Siirt'te yağışlarla barajların doluluk oranı arttı

12:30 15 Şubat 2022 1 Yorum Var
Siirt'te yağışlarla barajların doluluk oranı arttı

Siirt'te etkili olan yağıların ardından Çetin Barajı ile Alkumru Barajında su doluluk oranı yüzde 50'li seviyesine çıktı.

Geçen aylarda yaşanan kuraklık nedeniyle su doluluk oranları düşen barajlarda doluluk oranı son haftalarda yağan yağışlarla birlikte artmaya başladı. Bugün itibariyle Çetin Barajında doluluk oranı yüzde 52, Alkumru Barajındaki doluluk oranı ise yüzde 50 seviyesine çıktı.

Siirt'te yağışlarla barajların doluluk oranını arttı

“KURAKLIK TEHLİKESİ BÜYÜK ÖLÇÜDE GEÇMİŞ DURUMDA"

Yağan kar ve yağmurlarla birlikte kuruyan su kaynakların tekrar canlanmasının sevindirici olduğunu dile getiren araştırmacı gazeteci yazar Ayhan Mergen, yağışların barajlardaki doluluk oranını arttırdığını söyledi. Birkaç yıldır Siirt’te ve özellikle Güneydoğu Anadolu da büyük bir kuraklık tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu hatırlatan Mergen, "Barajlardaki su oranı düşmüş, yer altı su kaynakları neredeyse kurumaya başlamıştı. Hatta birçok yer altı su kaynağı da kurumuştu. Ancak son 20-25 günden beri etkili olan kar yağışı ve bol yağmur, yağışlı hava kitlesiyle birlikte bu kuraklık tehlikesi büyük ölçüde geçmiş durumda" dedi.

Siirt'te yağışlarla barajların doluluk oranını arttı

“ÇİFTİMİZİN YÜZÜ GÜLDÜ”

Barajlarda su doluluk oranının yüzde 30’lardan yüzde 50’lere geldiğini aktaran Mergen, "Bunun yanı sıra tarlalara atılan tohumlar daha rahat daha güzel bir şekilde yeşermeye başladı. Çiftimizin yüzü güldü. Bunlarla birlikte yer altı su kaynakları eskisi gibi gür bir şekilde akmaya başladı. İnşallah önümüzdeki mart ve nisan aylarında da bu yağışlar bu şekilde devam eder ve kuraklık tehlikesini atlatmış oluruz” şeklinde konuştu.

 

YORUMLAR

1 Yorum Var
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    dicle ve firat suyunu borularla taşıyamıyoruz ????
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.